Категорія
Новини
Дата

«Епіцентр» планує відкрити два ТРЦ на Київщині. Вони передбачатимуть орендні галереї

«Епіцентр» має намір відкрити ТРЦ Bucha Gallery з орендною частиною у Бучі вже наступного року, повідомила на заході Retail Expo 2023 керівниця департаменту розвитку ТРЦ компанії «Епіцентр» Катерина Весна. Його загальна площа складе 97 000 кв. м, а площа самого «Епіцентру» – 51 500 кв. м.

Ключові факти 

  • «Епіцентр» планує відкрити ТРЦ Bucha Gallery загальною площею 97 000 кв. м у Бучі на вулиці Нове шосе, 1. Його орендна площа становитиме 66 000 кв.м, а паркінг – 1052 кв. м. Також там планується відкриття 10 ресторанів. 
  • Також компанія озвучила назву ще одного ТРЦ з орендною галереєю, який відкриється під Києвом – ТРЦ Green Gallery. Він буде розташований у селищі Чабани і стане першим ТРЦ для компанії.
  • Сукупна площа двох ТРЦ Bucha Gallery і Green Gallery з орендними галереями, які мають відкритися на Київщині у 2024 році, складе 193 000 кв. м.

Контекст

За останній рік «Епіцентру» вдалося відкрити два великих торгових центри: у Львові (90 000 кв. м) та Києві (30 000 кв. м). Інвестиції в них становили 2,9 млрд грн і 1,8 млрд грн відповідно. Станом на жовтень 2023-го у ритейлера працюють 74 торгових центри включно з гіпермаркетами «Нова Лінія».

У лютому цього року «Епіцентр» анонсував будівництво масштабного ТРЦ в Бучі. Він будується замість ТЦ, який був зруйнований під час окупації міста. Проєкт планують реалізувати в новому для компанії архітектурному концепті. 

Раніше повідомлялося, що у Бучі буде побудовано сучасний двоповерховий ТРЦ з торговою площею понад 60 000 кв. м, аналогів якому немає в мережі, заявляли в «Епіцентрі». Планувалося, що загальна площа становитиме близько 100 000 кв. м, що в понад п’ять разів більше за знищений ТЦ. 

Наприкінці жовтня 2023 року «Епіцентр» повідомив, що планує відкрити свій перший ТРЦ, який передбачає орендну галерею та дитячий розважальний центр. 

Основними «якорями» ТРЦ на Одеському шосе будуть продовольчий супермаркет Food Market (2860 кв. м), дитячий розважальний центр (3100 кв. м), Intersport (1400 кв. м), магазин електроніки та побутової техніки «ЦеТе» (1470 кв. м), магазин товарів для дому та декору «Галереї Деко» (1840 кв. м), дитячий магазин E.PIC (500 кв. м), а також побутові послуги «Мультисервіс» і «Дім води», «Аптека 100+» та інші. 

Мета проєкта – максимально об’єднати простір орендної галереї та зону розташування концептуальних відділів мережі «Епіцентр», розповідала керівниця департаменту розвитку ТРЦ компанії «Епіцентр К» Катерина Весна. 

Станом на середину листопада 2023 року, у «Епіцентра» 73 торгових центри і 51 спортивний магазин Intersport. Загальна торгова площа всіх ТЦ – більш ніж 1,7 млн кв. м, а загальна площа логістичних потужностей – 172 000 кв. м. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні