Категорія
Лідерство
Дата

Військові повертаються. Як їх зустрічати правильно. Слово головреда Forbes Ukraine Бориса Давиденка у новому випуску журналу

Для восьмого номера журналу редакція Forbes Ukraine зробила список «Найкращих роботодавців для ветеранів». Чому це важливий проєкт, який уже зараз має вивчати з нотатником український бізнес.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Forbes Ukraine випустив восьмий номер журналу, який редакція зробила під час великої війни. По памʼяті можу сказати, що корисного у кожному з попередніх номерів було для підприємців та суспільства. Бути корисним, мати сенс – фільтр, через який проходять усі наші проєкти.

Цей номер за рівнем потенційної корисності поза конкуренцією. Чи не вперше маю відчуття: те, що зробила редакція, може вже завтра допомогти конкретним людям, а післязавтра – сотням тисяч людей. Це надихає.

Йдеться про наш перший список «Найкращих роботодавців для ветеранів». Ми зібрали практики, які розробляють і вже впроваджують понад пів сотні великих українських компаній. Компетентне журі відібрало 25 фіналістів. 

Але в цьому проєкті важливі не назви компаній, що потрапили на сторінки журналу, а їхні знання та досвід: що допомагає ветеранам повернутися до цивільної роботи, що і для кого працює краще, а що не працює взагалі, коли і з чим треба допомагати, а коли дати час і не заважати.

Наразі в компаніях працюють одиниці або десятки ветеранів: середній показник за нашою вибіркою – 0,4% від загальної кількості персоналу. Будуть тисячі. 

Ветерани працюватимуть у кожній компанії. Від того, наскільки правильною буде адаптація людей, які вчора ризикували життям, залежить життєздатність бізнесу. І, що набагато важливіше, якість життя ветеранів.

Журналіст і письменник Себастьян Юнґер, який 30 років вивчає і пише про війни та адаптацію ветеранів, виділяє два основні фактори, що критично впливають на повернення військового до мирного життя.

Перший – згуртованість суспільства і ближнього кола ветерана: людина не має відчувати відчуженість. 

Другий – колишні військові – не жертви, а повноцінні члени суспільства, які можуть і повинні бути в новому-старому житті так само корисними, як і в бою на вістрі війни.

Тому раджу та навіть уперше і, мабуть, востаннє прошу: вивчіть із нотатником цей проєкт самі й порадьте своїм колегам, друзям і навіть конкурентам.

Ветерани заслуговують на гідну зустріч.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні