Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Топ-20 M&A-угод. У 2023-му нових власників отримали БЦ «Парус», занедбані заводи та діючі компанії, на черзі – Ocean Plaza та lifecell. Які активи купують в Україні під час війни

7 хв читання

Попри війну, що триває, в Україні у 2023-му відбулося понад 100 M&A-угод, ідеться у дослідженні компанії Capital Times, наданому Forbes. Які з них стали найбільшими та чи очікувати великих інвестицій цього року?

У 2023 році відбулося 115 угод злиття-поглинання або інвестицій, повʼязаних з активами в Україні чи з компаніями українського походження, нарахувала компанія Capital Times, що спеціалізується на супроводженні M&A. Загальна сума – близько $500 млн, у пʼять разів менше, ніж у 2021-му. 

Незважаючи на це, гучних угод, що вже відбулися, та анонсів потенційних домовленостей вистачало навіть у час війни. Новий власник зʼявився в однієї з найвищих будівель Києва – бізнес-центру «Парус», французька NJJ Capital планує купити телеком-оператора lifecell, ірландська CRH націлилася на захоплення українського ринку цементу.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні