Категорія
Гроші
Дата

Топ-20 M&A-угод. У 2023-му нових власників отримали БЦ «Парус», занедбані заводи та діючі компанії, на черзі – Ocean Plaza та lifecell. Які активи купують в Україні під час війни

Попри війну, що триває, в Україні у 2023-му відбулося понад 100 M&A-угод, ідеться у дослідженні компанії Capital Times, наданому Forbes. Які з них стали найбільшими та чи очікувати великих інвестицій цього року?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

У 2023 році відбулося 115 угод злиття-поглинання або інвестицій, повʼязаних з активами в Україні чи з компаніями українського походження, нарахувала компанія Capital Times, що спеціалізується на супроводженні M&A. Загальна сума – близько $500 млн, у пʼять разів менше, ніж у 2021-му. 

Незважаючи на це, гучних угод, що вже відбулися, та анонсів потенційних домовленостей вистачало навіть у час війни. Новий власник зʼявився в однієї з найвищих будівель Києва – бізнес-центру «Парус», французька NJJ Capital планує купити телеком-оператора lifecell, ірландська CRH націлилася на захоплення українського ринку цементу.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні