Категорія
Інновації
Дата

«Не дуже хочу працювати з новими власниками». Багаторічний СЕО lifecell Ісмет Язиджи про продаж компанії французькому мільярдеру, Фрідмана та захист від кібератак. Інтервʼю

Ісмет Язиджи, lifecell /надано пресслужбою

СЕО lifecell Ісмет Язиджи готовий залишити компанію одразу після закриття угоди з NJJ Capital. Фото надано пресслужбою

Мобільний оператор lifecell з грудня 2023 року перебуває на фінальній стадії продажу NJJ Capital французького мільярдера Ксав’є Ньєля. Оголошена сума угоди – $525 млн. Закрити її заважає арешт 19,8% корпоративних прав у мобільному операторі. Як компанія намагається розв'язати цю проблему? Інтерв'ю із CEO lifecell Ісметом Язиджи.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

31 грудня багаторічний СЕО третього за кількістю абонентів українського мобільного оператора lifecell Ісмет Язиджи написав у Facebook, що піде у відставку. За два дні до цього материнська Turkcell оголосила про продаж українських активів NJJ Capital французького мільярдера Ксав’є Ньєля.

Попри домовленості, lifecell майже три місяці перебуває у підвішеному стані. Закрити угоду заважає арешт 19,8% корпоративних прав у lifecell та 100% в іншого українського активу Turkcell UkrTOWER. Причина – наявність серед опосередкованих акціонерів Turkcell підсанкційних російських бізнесменів Михайла Фрідмана та Андрія Косогова.

7 березня суд зареєстрував апеляцію щодо арешту часток у компаніях. Про це Язиджи дізнався з телефонного дзвінка під час інтерв’ю. «У цій справі ми виступаємо як представники Turkcell, бо менеджмент компанії не може приїхати в Україну через війну», – пояснив СЕО.

Як lifecell планує розв’язати вузол арештованих часток, коли угоду з продажу мобільного оператора може бути закрито та скільки компанія витрачає на кібербезпеку?

Інтервʼю відредаговано та скорочено для ясності.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні