Категорія
Новини
Дата

Материнська компанія lifecell оскаржує арешт частки у мобільному операторі через суд

Турецький телекомунікаційний холдинг Turkcell оскаржує арешт 19,8% корпоративних прав lifecell і 100% корпоративних прав UkrTower через суд. Про це йдеться у повідомленні на турецькій платформі публічного розкриття інформації.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Турецький телекомунікаційний холдинг Turkcell 7 березня 2024 року подав апеляцію щодо рішення про арешт 19,8% корпоративних прав ТОВ «Лайфселл» і 100% корпоративних прав ТОВ «Укртауер» та ТОВ «Пейселл» у рамках кримінального провадження за підозрою Михайла Фрідмана.
  • Офіційну ухвалу суду про арешт часток дочірні компанії Turkcell отримали 5 березня 2024 року.
  • «Ми хотіли б підкреслити, що вважаємо, що вищезазначена особа не має контролю та впливу на наші українські дочірні компанії», – йдеться у заяві турецького холдингу. В Turkcell заявили, що рішення стосовно арешту часток не мало істотного впливу на діяльність українських дочірніх компаній.
  • Виконання прецедентних умов, включаючи скасування цього рішення, про закриття угоди з продажу українських активів компанії NJJ Capital, оголошеної 29 грудня 2023 року та 30 січня 2024 року, триває. 
  • «У цій справі ми виступаємо як представники Turkcell, бо менеджмент компанії не може приїхати в Україну через війну. Рішення суду може бути ухвалено в період від двох тижнів до 1,5 місяця», – сказав СЕО lifecell Ісмет Язиджі в інтерв’ю Forbes, яке буде опубліковане найближчим часом.

Контекст 

7 жовтня 2023 року СБУ повідомила, що суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Фрідману, Авену та Косогову. 

11 жовтня 2023 року ЕП із посиланням на ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 4 жовтня, яка є в розпорядженні редакції, написала, що серед арештованих судом активів, окрім «Київстару», є ще один мобільний оператор – lifecell (ТОВ «Лайфселл»). 

Суд наклав арешт на 100% ТОВ «Пейселл», яке належить мобільному оператору і через яку здійснюється поповнення абонентських рахунків lifecell. Також було арештовано корпоративні права ТОВ «Укртауер».

13 жовтня 2023 року Шевченківський районний суд міста Києва виправив свою ухвалу від 4 жовтня про арешт усіх акцій мобільних операторів «Київстар» та lifecell. Суд ухвалив, що слід вважати правильним накладення арешту на корпоративні права у вигляді 19,8% статутного капіталу ТОВ «Лайфселл» та на 47,85% статутного капіталу ПрАТ «Київстар». В іншій частині судове рішення залишилося без змін. 

Президент компанії «Київстар» Олександр Комаров в інтервʼю Forbes у жовтні 2023 року казав, що компанія не бачила ухвали суду про арешт корпоративних прав: «Це іронія. Ні ми, ні компанія Veon, ні компанія «Київстар» або представники цих компаній не бачили цю ухвалу суду».  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні