Категорія
Інновації
Дата

Ринок дешевих (і ненадійних) китайців. Українська Ajax Systems почала продавати камери спостереження та вже отримала рекордні передзамовлення. Яка у неї стратегія

Камери Ajax /надано пресслужбою

Ajax Systems запустив продаж своїх камер відеоспостереження Фото надано пресслужбою

Після трьох років розробки Ajax Systems запустив у продаж камери спостереження. Вони вже побили всі рекорди компанії з передзамовлення. План на 2024 рік – довести частку камер у виторзі до 10%. Які шанси в компанії посунути китайців, які домінують на цьому ринку?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Передзамовлення на камери спостереження від Ajax Systems Олександра Конотопського стали рекордними в грошовому вимірі за всю історію компанії, повідомляє Forbes СМО Ajax Systems Валентин Гриценко. Старт продажів відбувся 3 квітня, виготовити камери й закрити всі передзамовлення виробник планує до червня 2024-го. У чому секрет ажіотажу? 

На світовому ринку панують китайські камери від гігантів Hikvision та Dahua. Проте останні роки регулятори поступово відмовляються від них через безпекові причини. Це шанс для Ajax Systems, вважає Гриценко. Компанія розраховує, що до кінця 2024 року камери приноситимуть їй до 10% річного виторгу. У 2022-му виторг компанії був 6-6,5 млрд грн, за оцінкою Forbes. 

Поки що лінійка камер Ajax Systems обмежена трьома виробами. «Конкуренти виробляють сотні, а деякі – тисячі видів різних камер, – каже Гриценко. – Поки наздоганяємо». Щоб зайняти хорошу частку ринку, знадобиться три роки з моменту появи на ринку, припускає він. 

Як українці збираються посунути китайців у сфері, де ті домінують роками?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні