Категорія
Новини
Дата

Доходи Ajax Systems зросли до 40% у 2022 році, попри війну і втрату частини ринку в Україні

Український виробник охоронних систем Ajax Systems за підсумками 2022 року збільшив доходи на майже 40%. Про це повідомив засновник і голова наглядової ради компанії Олександр Конотопський в інтервʼю NV Бізнес.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «2022 рік – до 40% ми виросли», – повідомив Олександр Конотопський. Відповідаючи на питання, наскільки це хороший результат, він зазначив, що все залежить від того, з чим порівнювати. «Якби не було війни, ми б виросли на 70%», – наголосив Конотопський. 
  • Загальмувала зростання доходів втрата частини українського ринку і сповільнення виводу нових продуктів, пояснив він.
  • Щодо результатів цього року голова наглядової ради Ajax Systems зазначив, що наразі не має даних. Проте економіка уповільнюється в тих регіонах світу, які ключові для компанії, додав він.
  • «Це буде менше, ніж ті цілі, які ми собі ставили. Але ми багато інвестуємо, багато запустили команд з розробки, працюємо над новими ринками. Збільшуємо свою комерційну присутність у нових регіонах. Тому, я думаю, у 2024−2025 роках ми ростимемо швидше», – сказав Конотопський.
  • Ajax Systems наразі має два виробничі майданчики – в Україні та Туреччині. Щодо показників українських компаній, які входять до групи Ajax Systems, то, за даними Youcontrol, дохід ТОВ «АС Дистирибʼюшн» за підсумками 2022 року склав 325,3 млн (391,8 млн грн у 2021-му), ТОВ «АС Манюфекчурінг» – майже 1,3 млрд грн, (420 млн грн), «Ессетс Рентінг» – майже 4,7 млн грн (14,6 млн грн), ТОВ «АС РнД», яка заснована на початку 2022 року, – 163 млн грн.

Контекст

Заснована 2011 року підприємцем Олександром Конотопським, Ajax Systems – найбільший виробник систем безпеки у Європі. У продуктовій лінійці Ajax більш ніж 100 бездротових і дротових пристроїв для приміщення та вулиці. Ajax надає послуги понад 2,5 млн клієнтам у 169 країнах світу.

Також компанія має власний логістичний хаб у Польщі й розвиває локальні команди на стратегічних ринках Іспанії, Італії, Великої Британії, Німеччини, Франції, ОАЕ, ПАР та інших країн.

У травні Ajax Systems оголосила, що відкриває завод у Туреччині площею 8300 кв. м. Це перше виробництво компанії за кордоном. Також компанія розпочала експансію в Північній і Південній Америці та Океанії.

Олександр Конотопський став підприємцем року за версією «Forbes Україна».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні