Категорія
Інновації
Дата

Від безкоштовних інтенсивів до курсів за $3800. Великий гід Forbes на понад три десятки IT-шкіл з програмування, маркетингу, менеджементу, Data Science та AI

Список IT-шкіл України

Українські школи, що навчають технічних та нетехнічних професій в IT, за останні 20 років випустили понад пів мільйона студентів

Велика війна змусила тисячі українців шукати стабільний заробіток. Вибором для більшості стало IT, яке останні пʼять років показувало рекордні показники за обсягом IT-експорту. У 2023-му кількість айтівців в Україні зросла ще на 6% і становить 307 600 фахівців, показує дослідження IT Research Ukraine 2023. Як не прогадати з вибором школи, щоб потрапити в IT? Великий гід від Forbes.

Українські школи, що навчають технічних та нетехнічних професій в IT, за останні 20 років випустили понад пів мільйона студентів, свідчать підрахунки Forbes на основі відповідей від 36 компаній. Середній вік української школи – близько 10 років.

Одна з перших шкіл, що продовжує навчати до сьогодні, був SoftServe University. Його в 2005-му запустила найбільша за виторгом IT-компанія SoftServe, щоб виховувати кадри для власних потреб. 

Радикально ринок перевернувся з початком пандемії, коли всі школи перейшли в онлайн-формат, говорить Роман Апостол, CEO та співзасновник Mate academy. Потреба наймати сеньйора й ставити його біля дошки відпала. «Сьогодні навчати офлайн – це олдскул, більшість процесів та навчання відбувається в онлайні по-дефолту», – додає він. 

Міграція в онлайн збільшила кількість випускників. За майже 20 років SoftServe University випустив понад 30 000 студентів. «Готуємо людей до викликів ІТ-індустрії», – упевнено говорить Андрій Переймибіда, керівник Центру розвитку талантів SoftServe.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні