Категорія
Життя
Дата

«Ми не святкуємо – ми допомагаємо». Великі компанії винаходять нові традиції на свято Дня Незалежності. Три тренди, яким слідують «Київстар», EPAM, Intellias, Starlight Media і 1+1

3 хв читання

1+1 media

Цьогоріч команда 1+1 media пече пироги Незалежності за рецептами з різних регіонів. Фото: 1+1 media

Замість корпоративів та гучного відпочинку – збори коштів на антени для дронів, публічні дискусії з інтелектуалами й випікання традиційних пирогів. Велика війна змусила компанії переглянути формати свят і вигадати нові ритуали. Як український бізнес відзначає День Незалежності?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

До великої війни у День Незалежності команда IT-компанії ЕРАМ щороку піднімалась на Говерлу. Після 24.02 підйоми припинились. Натомість 2022-го в компанії провели онлайн-зустрічі з екскурсоводами, щоб зробити своєрідні тури українськими містами – від Харкова до Ужгорода.

«Комусь це допомогло дізнатися більше про місто, до якого вони переїхали, – каже керівниця відділу організації подій та розвитку спільнот Вікторія Дідух. – Для когось стало підтвердженням, наскільки великою, гарною і почасти незвіданою є Україна». 

Еволюціонують традиції й у Intellias. До вторгнення типовим Днем Незалежності для IT-компанії був масштабний корпоратив, який також був присвячений Дню народження компанії. Тепер бюджети спрямовані на благодійність: партнерські проєкти з «Повернись Живим», фондом Сергія Притули і підтримку окремих підрозділів.

Інша продиктована часом тенденція – підтримка працівників на фронті. В офісі «Київстару» проведуть виставку дитячих малюнків, які покладуть у подарункові бокси для колег у ЗСУ. Команді ЕРАМ напередодні свята розсилають листи з привітанням від топменеджменту. З моменту повномасштабного вторгнення в ньому згадують колег на фронті та тих, хто загинув. 

Які ще нові традиції винаходять компанії? 

ЕРАМ

У EPAM свято стало приводом поговорити про боротьбу за незалежність, народні звичаї та традиції. Фото: пресслужба ЕРАМ

ЕРАМ

Цього року у планах – серія лекцій «Мистецтво по-українськи». Фото: пресслужба ЕРАМ

Попередній слайд
Наступний слайд

Навчатись і навчати

Святкування Незалежності – про дієву вдячність тим, хто її виборює, запевняє директорка з корпоративних комунікацій та сталого розвитку Starlight Media Яна Гончаренко. Цьогоріч медіагрупа проведе першу ветеранську конференцію для співробітників. 

27 серпня – після Дня Незалежності та перед Днем пам’яті загиблих захисників – 1300 працівників Starlight Media дивитимуться конференцію онлайн і слухатимуть, як відчувають повернення ветерани, із чим живуть дружини військових та як цивільні можуть допомогти у реінтеграції. Після цього 50 топменеджерів компанії зберуться офлайн, щоб вирішити, як розвивати діючу ветеранську програму Starlight Media. 

У EPAM свято стало приводом поговорити про боротьбу за незалежність, народні звичаї та традиції. Торік історик Юрій Фангін розповідав про становлення української державності. Цього року у планах – серія лекцій «Мистецтво по-українськи». Приміром, артменеджерка Катя Тейлор розповідатиме про сучасне українське мистецтво, а режисер Наріман Алієв – про українське кіно.

Мінцифри та Дія відзначають День Незалежності відкритим діалогом з істориком Ярославом Грицаком. Розмову про шлях України до незалежності модерує очільник міністерства Михайло Федоров. 

Intellias

Intellias відмовився від масштабних корпоративів, які раніше проводив на День Незалежності. Фото ілюстративне - з пресслужба Intellias

Intellias

Тепер бюджети ІТ-компанії спрямовані на благодійність: партнерські проєкти з «Повернись Живим», фондом Сергія Притули і підтримку окремих підрозділів. Фото: пресслужба Intellias

Intellias

Команда Intellias на День Вишиванки. Фото: Intellias

Попередній слайд
Наступний слайд

Об’єднані довкола благодійності

«Ми не святкуємо – ми допомагаємо», – так звучить правило, сформоване у «Київстар» від початку великої війни.

Цьогоріч компанія проведе благодійний ярмарок із їжею та речами, створеними співробітниками. Його мета – зібрати кошти для колег, які волонтерять для ЗСУ: друкують на 3D-принтерах, виготовляють квадрокоптери та маскувальні сітки, збирають FPV-дрони.

До Дня Незалежності Intellias передала німецькій Quantum-Systems майже 4 млн грн на виробництво антен для 15 розвідувальних дронів Vector. «Це збільшить максимальну дальність передачі та отримання даних і зробить їх стійкішими до ворожих РЕБів», – каже віцепрезидент відділу Talent Marketing Роман Гапачило. Антени виробляються в Україні, зазначає він.

Створення нових традицій

«Чому День Незалежності не має традиційної страви? От би була якась випічка, що б асоціювалась із домом і щоб її в цей день готували всі… подумали ми», – написав ресторатор Євген Клопотенко у Facebook. Він запропонував рішення – проєкт «Пиріг Незалежності». Як результат, команда 1+1 media цьогоріч пектиме «пироги Незалежності» за рецептами з різних регіонів. 

Торік 24 серпня співробітники телеканалу вирушили у місто Витачів на Київщині, щоб висадити перше дерево в межах проєкту «Гай дитячих снів». Він має вшанувати памʼять кожної дитини, чиє життя обірвала війна, розповідає очільниця відділу корпоративних комунікацій Яна Ляхович. Поїздка стає традиційною – цьогоріч команда знову їде у Витачів та у містечко Макарів, де вже росте 300 райських яблунь. 

«Плануємо висадити понад 500 райських яблунь у Макарові та тисячі – по всій Україні», – каже Ляхович. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд