Категорія
Життя
Дата

Незламні. 11 бізнесів, де можна зігрітись, зарядити гаджети й під'єднатись до інтернету під час блекаутів

Росіяни методично атакують українську інфраструктуру. Останній обстріл 23 листопада залишив велику частину країни без світла, води та газу. Компанії, мережі магазинів й інші заклади працюють, попри відключення. Вони також допомагають українцям: запрошують зігрітися, заохочують попрацювати й зарядити гаджети. Forbes зібрав бізнеси, які підтримують українців, коли немає світла.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

«Нова пошта»

У відділеннях із генераторами клієнти можуть відправити й отримати посилки, розрахуватися – готівкою, онлайн через мобільний додаток, автосписанням або карткою через POS-термінал. Також у відділеннях «Нової пошти» українці можуть зняти готівку та зарядити свої мобільні пристрої за відсутності світла.

Rozetka

У мережі магазинів можна погрітися, зарядити пристрої, попрацювати й зателефонувати близьким. На сайті Rozetka є список з автономними точками. «Сьогодні це щось значно більше, ніж магазини. Це пункти обігріву, взаємопідтримки, зарядки гаджетів, місце, звідки можна подзвонити близьким і зробити донат на ЗСУ», – пише співвласник компанії Владислав Чечоткін у Facebook.

«Епіцентр»

Мережа «Епіцентр» ділиться з покупцями резервною електрикою. У торговельних центрах з’явилися станції підзарядження гаджетів «Заряджайзери». Щоб відвідувачі залишалися на зв’язку зі своїми рідними та могли діставати інформацію про ситуацію в країні, коментує в.о. директора з роздрібної торгівлі Дмитро Танько. Список доступних точок у різних містах є на сайті. Карти розміщення станцій розташовані на вході в торговельні центри. 

ОККО

Деталі роботи кожної АЗС публікуються в Telegram-боті. Якщо станція працює за допомогою генераторів, то відвідувачі можуть зарядити мобільні пристрої та придбати гарячі страви чи інші продукти в магазині. Проте під час перебоїв звʼязку виникають труднощі з безготівковим розрахунком та розрахунком талонами. Якщо проблем зі звʼязком немає, то на касі ОККО можна зняти готівку.

WOG

АЗС обладнані генераторами – їхній актуальний перелік можна знайти на сайті WOG або в додатку Pride. У мережі можна зігрітись, попрацювати, зарядити гаджети й випити кави.

SOCAR

Всі АЗС SOCAR облаштовані генераторами, клієнти можуть зарядити телефони, пообідати. Також на станціях мережі є можливість зняти готівку до 6000 грн.

Novus

Мережа постійно оновлює список магазинів, що працюють. Також у Novus з’явилася функція оренди портативних зарядних пристроїв в інфоцентрах та кафе. Для цього потрібно просканувати QR-код, завантажити застосунок та взяти павербанк.  

«Сільпо»

Мережа публікує карту з магазинами, які працюють на генераторах. Там можна зарядити мобільні пристрої, розігріти їжу або попрацювати. Також можна зняти готівку на касах магазину.

Укрзалізниця

На деяких вокзалах діятиме ініціатива «Фортеця незламності». Це стаціонарні пункти обігріву, де можна зарядити гаджети, скористатися інтернетом через Starlink, отримати першу медичну допомогу й відвідати дитячу зону. У «Фортецях…» забезпечують харчуванням та гарячими напоями. Працівники розгортають такі пункти протягом години на 16 найбільших залізничних вокзалах України.

Незламні. 11 бізнесів, де можна зігрітись, зарядити гаджети й під'єднатись до інтернету під час блекаутів /Фото 1
прес-служба Укрзалізниці

прес-служба Укрзалізниці

Незламні. 11 бізнесів, де можна зігрітись, зарядити гаджети й під'єднатись до інтернету під час блекаутів /Фото 2
Незламні. 11 бізнесів, де можна зігрітись, зарядити гаджети й під'єднатись до інтернету під час блекаутів /Фото 3
Попередній слайд
Наступний слайд

ПриватБанк

Деякі відділення ПриватБанку працюють в автономному режимі. Окрім банківського обслуговування, клієнти можуть зарядити гаджети, відпочити й зігрітися. Також у відділеннях доступний Wi-Fi, але тільки для здійснення послуг через застосунок Приват24.

Заклади Євгена Клопотенка («100 років тому вперед», «Інші»)

Ресторани «100 років тому вперед» у Києві та «Інші» у Львові пригощають чаєм, щоб зігріти відвідувачів. Для цього потрібно попросити «чай підтримки». У закладах є світло, тому відвідувачі можуть скористатися Wi-Fi та зарядити мобільні пристрої. 

БПШ

Майже всі заклади швидкого харчування працюють зі світлом. Відвідувачі можуть обрати найближчий БПШ і поїсти, погрітись та попрацювати. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні