Категорія
Життя
Дата

«Навмисно знаходити погані ідеї – дуже ефективно». Нейробіолог Мортен Фрііс-Оліваріус досліджує креативність понад 15 років. Ось його поради, інсайти та улюблені інструменти (дуже корисне інтерв'ю)

Як стати креативнішим? Поради від співзасновника Копенгагенського інституту креативності Мортена Фрііса-Оліваріуса /колаж Анастасія Решетнік

Фото: Антон Сорончак. Як стати креативнішим? Поради від співзасновника Копенгагенського інституту креативності Мортена Фрііса-Оліваріуса Фото колаж Анастасія Решетнік

Креативність потрібна кожному. Ця навичка дозволяє людині вигадувати більше рішень для різних проблем, а організації – ставати більш ефективною і навіть поліпшувати фінансові показники, вважають у McKinsey. Як стати більш творчим і навчитися генерувати надзвичайні ідеї?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Чому людям складно бути креативними? Переважно тому, що вони не вірять у власну креативність, вважає співзасновник Копенгагенського інституту нейрокреативності (CINC) Мортен Фрііс-Оліваріус. «Багато хто каже: я просто не творча людина», – пояснює він. Утім, Фрііс-Оліваріус переконаний: некреативних людей не існує. Головне – знати, що таке креативність і як цей процес відбувається у мозку. Саме це CINC досліджує останні 15 років. 

Фрііс-Оліваріус – нейробіолог. Він має докторський ступінь з нейронауки творчості, а його інститут проводить дослідження креативного процесу та допомагає компаніям і людям ставати більш творчими за допомогою курсів та воркшопів. «Більш креативний» дорівнює швидшому розвʼязанню проблем, кращим ідеям і більшій ефективності, йдеться на сайті CINC.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні