Категорія
Гроші
Дата

Без електронних повісток та арешту рахунків. Депутати оборонного комітету до середини березня розглядатимуть тисячі правок до закону про мобілізацію. Forbes дізнався, яких змін чекати

Українські військові проходять навчання, 2024. /В'ячеслав Ратинський/Getty Images

Українські військові проходять навчання, 2024. Фото В'ячеслав Ратинський/Getty Images

Оборонний комітет Ради кожного дня розглядає тисячі правок до законопроєкту про мобілізацію. Депутати вже вирішили прибрати норми про електронні повістки та арешт банківських рахунків за ухилення від мобілізації, дізнався Forbes. Що ще планують змінити депутати профільного комітету?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Через велику кількість правок Верховна Рада, ймовірно, ухвалить фінальну версію закону про поліпшення мобілізації не раніше середини березня. Нардепи ще 7 лютого проголосували за урядовий законопроєкт №10449 у першому читанні. Але з того часу депутати внесли до нього рекордну кількість правок – 4195.

Профільний оборонний комітет вже почав їх розгляд, але процес може затягнутися на декілька тижнів, кажуть троє депутатів із цього комітету. 

Парламентарі планують суттєво змінити урядовий тест. Попередньо комітет вже вирішив прибрати з законопроєкту норми про арешт рахунків та електронні повістки, кажуть четверо депутатів з оборонного комітету.

Forbes дізнався, які ще зміни готують депутати та коли законопроєкт можуть винести на голосування.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні