Категорія
Гроші
Дата

Кешбек від президента на все українське. Уряд задумав великий проєкт для стимулювання попиту на вітчизняні товари. Forbes дізнався перші деталі програми

Володимир Зеленський, український кешбек /колаж Анастасія Решетнік

Володимир Зеленський анонсував програму українського кешбеку. Як це може працювати Фото колаж Анастасія Решетнік

В Офісі президента та уряді розробляють проєкт кешбеку, за яким громадяни отримуватимуть компенсацію за купівлю українських товарів. Це лише частина великої програми з підтримки внутрішнього виробника. Як це працюватиме, чи є у цьому сенс та чи є у держави необхідні ресурси? Forbes розповідає перші деталі мегапроєкту, анонсованого президентом Зеленським

Президент Володимир Зеленський 26 лютого анонсував програму українського кешбеку: купуючи певні товари та послуги, вироблені в Україні, люди зможуть отримати повернення частини коштів. «Наше завдання – щоб українські гроші залишилися в країні та працювали тут», – додав Зеленський, не уточнюючи деталей.

Над програмою вже декілька тижнів працюють в Міністерстві економіки, Офісі президента (ОП), до її обговорення залучені члени Ради з питань підтримки підприємництва та представники платформи «Зроблено в Україні». Представити фінальний концепт українського кешбеку уряд має через два тижні, каже Forbes перша віцепремʼєрка, міністерка економіки Юлія Свириденко.

Остаточний формат ще не визначено, однак кешбек є частиною масштабного урядового проєкту з підтримки внутрішнього виробника. Про що саме йдеться, як це працюватиме та чи є у держави гроші?

Forbes дізнався перші деталі ідеї. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні