Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Кешбек від президента на все українське. Уряд задумав великий проєкт для стимулювання попиту на вітчизняні товари. Forbes дізнався перші деталі програми

4 хв читання

Володимир Зеленський, український кешбек /колаж Анастасія Решетнік

Володимир Зеленський анонсував програму українського кешбеку. Як це може працювати Фото колаж Анастасія Решетнік

В Офісі президента та уряді розробляють проєкт кешбеку, за яким громадяни отримуватимуть компенсацію за купівлю українських товарів. Це лише частина великої програми з підтримки внутрішнього виробника. Як це працюватиме, чи є у цьому сенс та чи є у держави необхідні ресурси? Forbes розповідає перші деталі мегапроєкту, анонсованого президентом Зеленським

Президент Володимир Зеленський 26 лютого анонсував програму українського кешбеку: купуючи певні товари та послуги, вироблені в Україні, люди зможуть отримати повернення частини коштів. «Наше завдання – щоб українські гроші залишилися в країні та працювали тут», – додав Зеленський, не уточнюючи деталей.

Над програмою вже декілька тижнів працюють в Міністерстві економіки, Офісі президента (ОП), до її обговорення залучені члени Ради з питань підтримки підприємництва та представники платформи «Зроблено в Україні». Представити фінальний концепт українського кешбеку уряд має через два тижні, каже Forbes перша віцепремʼєрка, міністерка економіки Юлія Свириденко.

Остаточний формат ще не визначено, однак кешбек є частиною масштабного урядового проєкту з підтримки внутрішнього виробника. Про що саме йдеться, як це працюватиме та чи є у держави гроші?

Forbes дізнався перші деталі ідеї. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні