Категорія
Новини
Дата

СБУ та БЕБ оголосили підозру Ігорю Коломойському. Його звинувачують у шахрайстві на 500 млн грн

СБУ та БЕБ оголосили підозру Ігорю Коломойському. Його звинувачують у шахрайстві на 500 млн грн /Пресслужба СБУ

Пресслужба СБУ

Служба безпеки України (СБУ) та Бюро економічної безпеки (БЕБ) провели обшуки у бізнесмена Ігоря Коломойського, повідомляють пресслужби відомств. Бізнесмену також вручили підозру. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • БЕБ та СБУ інкримінують Коломойському шахрайство та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, йдеться у повідомленні органів. 
  • Детективами було встановлено, що протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад 500 млн грн шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ, йдеться у повідомленні СБУ. 
  • Було створено кредитні зобовʼязання товариства вже безпосередньо перед олігархом та всі подальші перерахування заборгованості згаданого товариства надходили на особистий рахунок Коломойського, зазначають у пресслужбі БЕБ. 
СБУ та БЕБ оголосили підозру Ігорю Коломойському

СБУ та БЕБ оголосили підозру Ігорю Коломойському. Фото: СБУ

Контекст

Це не перші обшуки, які провели у Коломойського під час повномасштабної війни. 17 вересня 2022 року близько пʼятої ранку детективи НАБУ вже приходили з обшуком до Коломойського у справі «Укрнафти». Обшук відбувся за місцем проживання бізнесмена в курортному селищі Буковель (скоріше за все, в готелі Radisson Blue Ressort Bukovel).

НАБУ підозрює колишній менеджмент «Укрнафти» у виведенні з компанії 13,3 млрд грн на користь групи «Приват». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні