Категорія
Гроші
Дата

Суперзвільнення. Чому Олександр Кубраков втратив прихильність Зеленського та найбільше міністерство країни (але ще може повернутись)

Олександр Кубраков /Julia Kochetova/Bloomberg via Getty Images

Олександр Кубраков 9 травня втратив посаду віцепрем'єра з відновлення. Чи залишиться він в уряді? Фото Julia Kochetova/Bloomberg via Getty Images

За останні півтора роки віцепрем’єр з відновлення Олександр Кубраков втратив статус «улюбленця» президента та рекордні бюджети, які розподіляло очолюване ним суперміністерство. 9 травня Рада звільнила його з уряду, а Мінвідновлення знову розділять на два міністерства – інфраструктури та регіональної політики. Що пішло не так та чи є у Кубракова шанси все ж залишитися у команді Зеленського?

9 травня Рада проголосувала за звільнення одразу двох членів Кабміну – Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення та міністра аграрної політики Миколи Сольського. Звільнення останнього не стало «сюрпризом» – ще 23 квітня він отримав підозру від Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та сам попросив парламент звільнити його. 

Чутки про можливу відставку Кубракова ходили майже рік. Восени 2023-го стало стало відомо, що цьогорічний бюджет для його міністерства буде на 80% меншим, ніж торік. Співрозмовники в Раді та Кабміні пояснювали це тим, що гроші потрібні на оборону, а не дороги. Кубраков втрачав політичну вагу, але досі тримався в уряді. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні