Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада звільнила віцепрем'єра Олександра Кубракова

Верховна Рада проголосувала за звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, повідомив нардеп Ярослав Железняк. Постанову підтримали 272 депутати.

Ключові факти

  • «Самого віце-премʼєра не було в залі. Премʼєрміністра теж. Хто замість – теж незрозуміло», – написав нардеп.
  • За словами Железняка, наразі незрозуміло, коли відбудеться голосування щодо призначення нового урядовця.
  • Перед голосуванням у Раді Кубраков у соцмережах написав, що ані керівництво фракції «Слуга Народу», ані премʼєр Денис Шмигаль з ним питання звільнення не обговорювали. Він зазначив, що готовий до діалогу та детального звіту щодо роботи міністерства.

Контекст

Олександра Кубракова призначили віцепрем’єр-міністром з відновлення України- Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України 1 грудня 2022 року. 

Тоді ж Рада ухвалила рішення про об’єднання Міністерства інфраструктури та Міністерства регіональної політики задля реформування держапарату та скорочення кількості держслужбовців. 

8 травня фракція «Слуги народу» ухвалила рішення про те, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, яке очолював Олександр Кубраков, можуть знову розділити на два окремі відомства – Міністерство інфраструктури і Міністерство регіональної політики. 

9 травня на сайті Ради з’явилась постанова про звільнення Олександра Кубракова з посади віце-прем’єрміністра з відновлення. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні