Категорія
Гроші
Дата

Цифровізація митниці, бюджетна декларація та БЕБ. Що уряд має зробити за планом Ukraine Facility до кінця другого кварталу, щоб отримати €4 млрд. Розбір Forbes

До кінця червня Кабмін та Верховна Рада повинні виконати девʼять пунктів з плану Ukraine Facility, за яким Україна має отримати €50 млрд протягом найближчих чотирьох років. Чи встигають урядовці та що змінять реформи, які Кабмін пообіцяв виконати ЄС

У найближчі три місяці уряд повинен виконати девʼять пунктів з плану Ukraine Facility, який Кабмін затвердив 18 березня. 

Майже половина зобовʼязань вже виконана. Наприклад, Національне агенство з питань запобігання корупції (НАЗК) отримало нового очільника ще 25 лютого, хоча у плані Ukraine Facility індикатор стоїть на другий квартал 2024-го. 

Достроково закрито ще три пункти. У лютому парламент ухвалив закон про корпоративне управління державних компаній, Мінфін – план цифровізації митниці, а в січні уряд підтримав Стратегію термомодернізації будівель. 

Серед нерозвʼязаних задач – реформа Бюро економічної безпеки (БЕБ), підготовка Бюджетної декларації, затвердження Стратегії з протимінної діяльності, Національного плану з енергетики та клімату, а також План заходів щодо реалізації реформи управління державними інвестиціями. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні