Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Цифровізація митниці, бюджетна декларація та БЕБ. Що уряд має зробити за планом Ukraine Facility до кінця другого кварталу, щоб отримати €4 млрд. Розбір Forbes

7 хв читання

До кінця червня Кабмін та Верховна Рада повинні виконати девʼять пунктів з плану Ukraine Facility, за яким Україна має отримати €50 млрд протягом найближчих чотирьох років. Чи встигають урядовці та що змінять реформи, які Кабмін пообіцяв виконати ЄС

У найближчі три місяці уряд повинен виконати девʼять пунктів з плану Ukraine Facility, який Кабмін затвердив 18 березня. 

Майже половина зобовʼязань вже виконана. Наприклад, Національне агенство з питань запобігання корупції (НАЗК) отримало нового очільника ще 25 лютого, хоча у плані Ukraine Facility індикатор стоїть на другий квартал 2024-го. 

Достроково закрито ще три пункти. У лютому парламент ухвалив закон про корпоративне управління державних компаній, Мінфін – план цифровізації митниці, а в січні уряд підтримав Стратегію термомодернізації будівель. 

Серед нерозвʼязаних задач – реформа Бюро економічної безпеки (БЕБ), підготовка Бюджетної декларації, затвердження Стратегії з протимінної діяльності, Національного плану з енергетики та клімату, а також План заходів щодо реалізації реформи управління державними інвестиціями. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні