Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» планує відкрити перше відділення у Словаччині у жовтні

1 хв читання

Nova Post має намір відкрити перше відділення у Братиславі вже у жовтні, повідомила пресслужба поштового оператора. Словаччина стане девʼятим ринком серед країн Європи для української компанії.

Ключові факти

  • З жовтня перше відділення «Нової пошти» у столиці Словаччини обслуговуватиме документи та посилки вагою до 100 кг. 
  • Воно працюватиме з понеділка по суботу. 
  • Згодом очікується також запуск послуги адресної доставки та виклику курʼєра на будь-яку адресу для відправки, повідомили у компанії. 

Контекст

Ринок Словаччини стане дев’ятим для Nova Post серед країн Європи, у яких українська компанія відкриває власні відділення. У червні компанія відкрила свої перші відділення в Чехії та Румунії. Перше відділення Nova Post у Німеччині розпочало роботу у Берліні 30 червня. Перед цим відділення Nova Post з’явилися у Польщі, Литві та Молдові, а також Німеччині, Чехії й Румунії.

Упродовж осені 2023 року «Нова пошта» також планує відкрити відділення у Латвії та Естонії. 

Загалом упродовж року компанія планує інвестувати у закордонні відділення понад €10 млн і вийти на довоєнний рівень міжнародних посилок за рахунок освоєння нових напрямків.

Торік «Нова пошта» доправила 6,5 млн міжнародних посилок, що на 30% менше, ніж у 2021-му (9,3 млн). При цьому кількість посилок із України зросла у пʼять разів порівняно з минулим роком. Найбільше посилок доставлено в Польщу та Німеччину, повідомила пресслужба компанії. Саме ці країни прийняли найбільше українців (за оцінкою НП – 4 млн).  

Упродовж 2022-го виторг компанії зріс на 13,6% – до 23,7 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні