Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» у 2023-му інвестує у закордонні відділення понад €10 млн

1 хв читання

Компанія «Нова пошта» цього року інвестує у відкриття закордонних відділень понад €10 млн, у 2024-му інвестиції суттєво зростуть. У наших планах – стати панєвропейською компанією, розповів співвласник НП Вячеслав Климов під час «Business Breakfast з Володимиром Федоріним».

Ключові факти

  • У 2024-му році інвестиції в експансію збільшаться, зазначив Вячеслав Климов. «Поки на 2024 рік компанія не зводила бюджет», – каже він. 
  • За словами Климова, «Нова пошта» не ставить перед собою мету, щоб нові відділення за кордоном цього року дали помітні результати. У 2024 році закордонні відділення мають приносити прибутки, передбачає співвласник НП. 
  • Головне завдання 2023-го – фізично відкритися в нових країнах. «Усередині компанії ми це називаємо «прапоровтикання», – зізнається Климов. 
  • Для виходу на інші ринки треба зробити величезний обсяг бюрократичної роботи, пояснює Климов. Це те, що відрізняє ЄС від України. «Чим західніше ми відкриваємося, тим більше розуміємо, що в Україні працювати досить легко», – зазначив він. Адже відкриття банківського рахунку в ЄС може зайняти тижні й місяці, тоді як в Україні – години. 
  • У планах НП – бути присутнім у всіх країнах Європи. «Це буде панєвропейська компанія», – прогнозує Климов. «Нова пошта» планує співпрацювати як з місцевими партнерами, так і розвиватися за франчайзинговою моделлю. «Декілька відділень у Польщі вже працюють за франчайзинговою моделлю, – сказав він. – Це наші франчайзі з України, з якими ми зараз дошліфовуємо цю модель в ЄС». 
  • Зараз закордоні відділення – це менше ніж 1% бізнесу НП. 

Контекст

Торік «Нова пошта» доставила 6,5 млн міжнародних посилок, що на 30% менше, ніж у 2021-му (9,3 млн). При цьому кількість посилок із України зросла у пʼять разів порівняно з минулим роком. Найбільше посилок доставлено в Польщу та Німеччину, повідомила пресслужба компанії. Саме ці країни прийняли найбільше українців (за оцінкою НП – 4 млн).  

У 2023-му компанія планує вийти на довоєнний рівень міжнародних посилок за рахунок освоєння нових напрямків. 

Засновники «Нової пошти» Вячеслав Климов і Володимир Поперешнюк стали підприємцями 2022 року за версією Forbes Ukraine

У червні компанія відкрила своє перше відділення в Чехії, країна стала четвертою в Європі, де з’явилися відділення Nova Post.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні