Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» у 2023-му інвестує у закордонні відділення понад €10 млн

Компанія «Нова пошта» цього року інвестує у відкриття закордонних відділень понад €10 млн, у 2024-му інвестиції суттєво зростуть. У наших планах – стати панєвропейською компанією, розповів співвласник НП Вячеслав Климов під час «Business Breakfast з Володимиром Федоріним».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У 2024-му році інвестиції в експансію збільшаться, зазначив Вячеслав Климов. «Поки на 2024 рік компанія не зводила бюджет», – каже він. 
  • За словами Климова, «Нова пошта» не ставить перед собою мету, щоб нові відділення за кордоном цього року дали помітні результати. У 2024 році закордонні відділення мають приносити прибутки, передбачає співвласник НП. 
  • Головне завдання 2023-го – фізично відкритися в нових країнах. «Усередині компанії ми це називаємо «прапоровтикання», – зізнається Климов. 
  • Для виходу на інші ринки треба зробити величезний обсяг бюрократичної роботи, пояснює Климов. Це те, що відрізняє ЄС від України. «Чим західніше ми відкриваємося, тим більше розуміємо, що в Україні працювати досить легко», – зазначив він. Адже відкриття банківського рахунку в ЄС може зайняти тижні й місяці, тоді як в Україні – години. 
  • У планах НП – бути присутнім у всіх країнах Європи. «Це буде панєвропейська компанія», – прогнозує Климов. «Нова пошта» планує співпрацювати як з місцевими партнерами, так і розвиватися за франчайзинговою моделлю. «Декілька відділень у Польщі вже працюють за франчайзинговою моделлю, – сказав він. – Це наші франчайзі з України, з якими ми зараз дошліфовуємо цю модель в ЄС». 
  • Зараз закордоні відділення – це менше ніж 1% бізнесу НП. 

Контекст

Торік «Нова пошта» доставила 6,5 млн міжнародних посилок, що на 30% менше, ніж у 2021-му (9,3 млн). При цьому кількість посилок із України зросла у пʼять разів порівняно з минулим роком. Найбільше посилок доставлено в Польщу та Німеччину, повідомила пресслужба компанії. Саме ці країни прийняли найбільше українців (за оцінкою НП – 4 млн).  

У 2023-му компанія планує вийти на довоєнний рівень міжнародних посилок за рахунок освоєння нових напрямків. 

Засновники «Нової пошти» Вячеслав Климов і Володимир Поперешнюк стали підприємцями 2022 року за версією Forbes Ukraine

У червні компанія відкрила своє перше відділення в Чехії, країна стала четвертою в Європі, де з’явилися відділення Nova Post.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні