Категорія
Новини
Дата

NovaPay перевершила довоєнні показники за кількістю переказів на 12,2%, за сумою – на 58,5% у першому півріччі

Фінансова компанія NovaPay, що входить до групи компаній «Нова Пошта», здійснила 165,7 млн переказів за підсумками першого півріччя 2023 року, що на 12,2% більше, ніж за перше півріччя довоєнного 2021-го. Загальна сума переказів досягла 108,1 млрд, це на 58,5% більше показника першого півріччя довоєнного року, йдеться у пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Найбільш популярні послуги – внутрішні перекази, поповнення та зняття готівки з картки, післяплата. 
  • У повідомленні наголошується, що суттєво зросла кількість міжнародних операцій. NovaPay здійснила 392 000 операцій на €26,3 млн. Майже всі міжнародні перекази – грошова допомога від Всесвітньої продовольчої програми ООН, виплату якої забезпечує NovaPay у відділеннях «Нової пошти» з 2022 року.
  • Серед інших продуктів – Посилка в кредит і Сейф-сервіс. Разом з прийомом торгової виручки й іншими сервісами ці послуги допомагають щодня українцям і бізнесу.
  • За перше півріччя компанія перерахувала до держбюджету 442 млн грн податків і зборів. Це на 58% більше, ніж за той самий період 2021-го.
  • «Ми фіксуємо не просто повернення до довоєнних показників, а й зростання порівняно з 2021 роком. Бізнес в Україні продовжує працювати, тримати фінансовий тил і демонструє свою здатність до відновлення та адаптації до нових умов», – зазначив Ігор Приходько, фінансовий директор NovaPay. 

Контекст

Міжнародний фінансовий сервіс NovaPay входить до групи компаній «Нової пошти». Понад 11 років NovaPay надає платіжні сервіси онлайн і офлайн у понад 3500 відділеннях «Нової пошти». 75% акцій компанії належить «Новій пошті», засновниками й співвласниками якої є Вячеслав Климов і Володимир Поперешнюк, решта 25% належить ПАТ «ЗНВКІФ Прайд».

За даними сервісу Опендатабот, у 2022 році дохід ТОВ «НоваПей» сягнув майже 5,2 млрд грн, чистий прибуток перевищив 2,3 млрд, активи на кінець 2022-го оцінювалися у 5,5 млрд грн, зобовʼязання – 3,6 млрд грн.    

За даними НБУ за 2022 рік, компанія обіймала 45% від загального обсягу внутрішньодержавних грошових переказів. 

У травні цього року NovaPay отримала розширену ліцензію НБУ. Компанія зможе відкривати та обслуговувати рахунки приватних і корпоративних клієнтів, випускати картки до рахунків фізичним особам. Також NovaPay має можливість здійснювати еквайринг (безготівковий прийом платежів для бізнесу), забезпечувати перекази без відкриття рахунку, кредитувати, приймати гроші на рахунок і видавати їх тощо.

У 2022-му NovaPay подала також документи на ліцензію EMI (electronic money institution) Центробанку Литви. Після її отримання компанія зможе надавати фінансові послуги в усіх країнах ЄС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні