Валерій Залужний /Oksana Parafeniuk for The Washington Post via Getty Images
Категорія
Війна
Дата

«Чи не єдиний вихід». Чому Залужний міг звільнитись із ЗСУ через висновок ВЛК. Розбір проблеми, яка стосується не тільки ексголовкома

Ексголовком ЗСУ Валерій Залужний Фото Oksana Parafeniuk for The Washington Post via Getty Images

Колишнього головкома ЗСУ Валерія Залужного військово-лікарська комісія визнала непридатним до військової служби, за даними українських медіа. Це був ледь не єдиний спосіб звільнитися з військової служби для генерала, якого українська влада хоче бачити послом у Великій Британії. Це історія не тільки про Залужного, а й про більшу проблему, з якою Міністерство закордонних справ стикається щонайменше пів року.

8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головкома ЗСУ. Вже за місяць його кандидатуру погодили на посаду посла у Лондоні, яка була вакантною понад пів року.

Але є проблема. Попри звільнення з посади головкома, Валерій Залужний залишався на військовій службі у розпорядженні міністра оборони. Для призначення послом потрібно було звільнитися і з військової служби.

У лютому Залужний пройшов ВЛК, яка визнала його непридатним до військової служби, та написав рапорт на звільнення, повідомило ZN.ua. Так само, за даними УП, ВЛК визнала непридатним заступника Залужного, колишнього начальника Генштабу Сергія Шапталу.

Чому це був ледь не єдиний спосіб для генералів звільнитись, а сама проблема – ширша за їхню історію?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні