Абрамович заперечує звʼязки з Путіним /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Абрамович подав новий позов проти ЄС через санкції

1 хв читання

Роман Абрамович Фото Getty Images

Російський мільярдер Роман Абрамович повторно оскаржуватиме санкції Європейського Союзу, запроваджені проти нього після російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року, пише Euronews. У грудні минулого року суд визнав санкції законними. 

Ключові факти

  • Абрамович заперечує звʼязок із президентом РФ Путіним. Бізнесмен 8 квітня звернувся до суду ЄС, стверджуючи, що суди нижчих інстанцій не розглянули його скарги належним чином.
  • Це одна із багатьох справ у складній судовій боротьбі щодо режиму санкцій, у якій різні особи, від колишнього президента України Віктора Януковича до гонщика Формули-1 Микити Мазепіна, потягнулися до судів із різним ступенем успіху, зазначило агентство.
  • Представник Європейської комісії не одразу відповів на прохання прокоментувати апеляцію Абрамовича, але раніше заявив, що рішення ЄС було «законним і заснованим на достатньо вагомих підставах».

Контекст

Колишній власник ФК «Челсі» Роман Абрамович, який також має ізраїльське громадянство, є одним із найвпливовіших бізнесменів у світі та входить до топ-20 найбагатших людей Росії. Forbes оцінює його статки в $9,7 млрд

Санкції проти Абрамовича ЄС запровадив 15 березня 2022 року у межах четвертого пакету санкцій ЄС проти РФ. Своє рішення Брюссель обґрунтував тим, що Абрамович – «російський олігарх, який має давні та тісні звʼязки з Володимиром Путіним», що «допомогло бізнесмену зберегти свої статки». Крім того, оподаткування бізнесу мільярдера є «істотним джерелом надходжень» до російського бюджету. Абрамович подав судовий позов проти санкцій ЄС.

Абрамович також потрапив під санкції Великої Британії. Його звинуватили в причетності до дестабілізації України, підриву та загрози територіальній цілісності країни.  

У грудні 2023 року Європейський суд юстиції у Люксембурзі визнав законними санкції ЄС проти Абрамовича. «Роман Абрамович – один з провідних російських бізнесменів, який має давні та тісні звʼязки з президентом Володимиром Путіним», – прокоментував рішення суду представник ЄС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні