Абрамович заперечує звʼязки з Путіним /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Абрамович подав новий позов проти ЄС через санкції

Роман Абрамович Фото Getty Images

Російський мільярдер Роман Абрамович повторно оскаржуватиме санкції Європейського Союзу, запроваджені проти нього після російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року, пише Euronews. У грудні минулого року суд визнав санкції законними. 

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Абрамович заперечує звʼязок із президентом РФ Путіним. Бізнесмен 8 квітня звернувся до суду ЄС, стверджуючи, що суди нижчих інстанцій не розглянули його скарги належним чином.
  • Це одна із багатьох справ у складній судовій боротьбі щодо режиму санкцій, у якій різні особи, від колишнього президента України Віктора Януковича до гонщика Формули-1 Микити Мазепіна, потягнулися до судів із різним ступенем успіху, зазначило агентство.
  • Представник Європейської комісії не одразу відповів на прохання прокоментувати апеляцію Абрамовича, але раніше заявив, що рішення ЄС було «законним і заснованим на достатньо вагомих підставах».

Контекст

Колишній власник ФК «Челсі» Роман Абрамович, який також має ізраїльське громадянство, є одним із найвпливовіших бізнесменів у світі та входить до топ-20 найбагатших людей Росії. Forbes оцінює його статки в $9,7 млрд

Санкції проти Абрамовича ЄС запровадив 15 березня 2022 року у межах четвертого пакету санкцій ЄС проти РФ. Своє рішення Брюссель обґрунтував тим, що Абрамович – «російський олігарх, який має давні та тісні звʼязки з Володимиром Путіним», що «допомогло бізнесмену зберегти свої статки». Крім того, оподаткування бізнесу мільярдера є «істотним джерелом надходжень» до російського бюджету. Абрамович подав судовий позов проти санкцій ЄС.

Абрамович також потрапив під санкції Великої Британії. Його звинуватили в причетності до дестабілізації України, підриву та загрози територіальній цілісності країни.  

У грудні 2023 року Європейський суд юстиції у Люксембурзі визнав законними санкції ЄС проти Абрамовича. «Роман Абрамович – один з провідних російських бізнесменів, який має давні та тісні звʼязки з президентом Володимиром Путіним», – прокоментував рішення суду представник ЄС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні