Категорія
Новини
Дата

Роман Абрамович оскаржує санкції ЄС – Reuters

1 хв читання

Російський мільярдер Роман Абрамович 12 липня оскаржить санкції ЄС, накладені на нього після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Його захист у суді наполягатиме, що обмеження запроваджені тільки тому, що він «відомий росіянин», пише Reuters із посиланням на джерело, знайоме з цим питанням.  

Ключові факти

  • Абрамович подав позов 25 травня 2022 року, а в четвер Генеральний суд ЄС його розгляне, повідомив співрозмовник агентства.
  • Адвокати мільярдера стверджуватимуть, що санкції ЄС є безпідставними й запроваджені виключно через те, що він є «відомим російським бізнесменом», повідомило джерело.

Контекст

Обмеження щодо Абрамовича ЄС запровадив 15 березня у рамках четвертого пакета санкцій ЄС проти РФ. Своє рішення Брюссель обґрунтував тим, що Абрамович – «російський олігарх, який має давні та тісні звʼязки з Володимиром Путіним», що «допомогло бізнесмену зберегти своє багатство». Крім того, оподаткування бізнесу мільярдера є «істотним джерелом надходжень» до російського бюджету.

Абрамович також потрапив під санкції Великої Британії. Його звинуватили в причетності до дестабілізації України, підриву та загрози територіальній цілісності країни. Напередодні Абрамович офіційно перестав бути власником футбольного клубу «Челсі». Клуб продано за $5 млрд. Челсі» перейшов під контроль консорціуму інвесторів на чолі з американським бізнесменом Тоддом Боелі.

Сам Абрамович усіляко заперечував твердження про свою близькість до російського диктатора. 

У березні минулого року мільярдер брав участь у мирних переговорах у Туреччині. Тоді видання FT стверджувало, що Путін особисто схвалив участь Абрамовича у переговорах між Росією та Україною. А WSJ повідомила, що президент Володимир Зеленський просив США не вводити санкції проти Абрамовича, оскільки він сприяє переговорам РФ та України.

У жовтні 2022 року Україна запровадила санкції проти 256 російських бізнесменів. Абрамович був єдиним, на кого санкції накладено з умовою – вони почнуть діяти після завершення процедури обміну полоненими і тілами загиблих між Україною та РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні