Мер Житомира Сергій Сухомлин може очолити Агентство відновлення замість Найєма /Сергій Пірієв
Категорія
Новини
Дата

Агентство відновлення замість Мустафи Найєма може очолити мер Житомира Сергій Сухомлин

1 хв читання

Мер Житомира Сергій Сухомлин може очолити Агентство відновлення замість Найєма Фото Сергій Пірієв

Посаду голови Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів, яке до червня очолював Мустафа Найєм, планує обійняти колишній міський голова Житомира Сергій Сухомлин, повідомив співрозмовник Forbes в Міністерстві розвитку громад та територій України.

19 вересня Житомирська міська рада одностайно підтримала дострокове припинення повноважень Сухомлина.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Кабінет Міністрів готує документи для призначення Сухомлина на посаду голови Державного агентства з питань відновлення, повідомив співрозмовник Forbes. Раніше про це також повідомляла «Українська правда».  
  • 19 вересня Сухомлин скликав позачергову сесію міської ради, на якій серед пропозицій було його звільнення. 

Контекст

18 червня Кабінет Міністрів звільнив Мустафу Найєма з посади голови Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів, яку він займав з січня 2023 року. Найєм розповів, що написав заяву на звільнення ще 10 червня. За його словами, рішення він прийняв самостійно «через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження».

З серпня 2021 року Найєм працював у команді Мінінфраструктури. Сферою його відповідальності було дорожнє господарство, автомобільні перевезення, безпека на транспорті, розвиток прикордонної інфраструктури та сервісів для водіїв.

У січні 2023 року Кабмін створив на базі Державного агентства інфраструктурних проєктів та Державного агентства автомобільних доріг нову структуру – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Тоді Шмигаль заявляв, що нове відомство було створено для оптимізації робочих процесів для планування та реалізації проєктів.

Зиму 2023 року Житомир пережив практично без відключень світла. На форумі Forbes – «Енергія бізнесу» мер Житомира Сергій Сухомлин поділився рецептом, як побудувати захищене від блекаутів місто. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд