Категорія
Новини
Дата

Кабмін звільнив голову Агентства відновлення Мустафу Найєма та його заступників

1 хв читання

Кабінет Міністрів звільнив Мустафу Найєма з посади голови Агентства відновлення та інфраструктурних проєктів, а також його заступників. Рішення ухвалене на засіданні уряду 18 червня, йдеться в повідомленні телеграм-каналу «Уряд online». 

З серпня 2021 року Найєм працював у команді вже колишнього віцепремʼєра – міністра з відновлення Олександра Кубракова. 10 червня Найєм подав у відставку.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Крім Найєма Кабмін звільнив із посад першого заступника голови Агентства відновлення Андрія Івка та заступницю Валерію Іванову.
  • Тимчасово виконуватиме обов’язки голови Агентства відновлення Роман Комендант.

Контекст

10 червня Мустафа Найєм повідомив, що написав заяву на звільнення. За його словами, рішення він прийняв самостійно «через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження».

Найєм додав, що виконуватиме свої обов’язки до прийняття рішення урядом про звільнення.

З серпня 2021 року Найєм працював у команді Мінінфраструктури. Сферою його відповідальності було дорожнє господарство, автомобільні перевезення, безпека на транспорті, розвиток прикордонної інфраструктури та сервісів для водіїв.

У січні 2023 року Кабмін створив на базі Державного агентства інфраструктурних проєктів та Державного агентства автомобільних доріг нову структуру – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Тоді Шмигаль заявляв, що нове відомство було створено для оптимізації робочих процесів для планування та реалізації проєктів.

Наприкінці січня минулого року Найєма призначили головою новоствореного Агентства відновлення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд