Категорія
Новини
Дата

Кабмін створив нове відомство на базі Держагентства інфраструктурних проєктів і «Укравтодору»

Уряд створив на базі Державного агентства інфраструктурних проєктів та Державного агентства автомобільних доріг нову структуру – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нове відомство створено для оптимізації робочих процесів для планування та реалізації проєктів, зауважив Шмигаль.
  • За його словами, реалізація плану великого відновлення України стане важливою частиною співпраці з ЄС.
  • «Вже зараз ми знаємо джерела надходження 110 млрд грн на відбудову цього року. Водночас ми розраховуємо, що нам вдасться акумулювати в шість разів більше коштів, аби уже в 2023-му відновити якнайбільше інфраструктури та житла українців», – зазначив Шмигаль.

Контекст

Напередодні прем’єр-міністр з урядовою командою в Ірпені дав старт напряму «Відбудова України» в межах платформи United24. Планується відновити 18 багатоквартирних будинків в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, селах Бузова та Мила. Шмигаль заявив, що є чотири ключові джерела фінансування проєктів відновлення в цьому році: конфісковані російські активи, кошти бюджету, кошти міжнародних партнерів та кошти донорів, які зібрані на платформі United24.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні