Категорія
Новини
Дата

Агрохолдинг МХП викупить 30% євробондів-2024 на $500 млн за 85% від номіналу

Пропозицію агрохолдингу МХП про викуп за 85% від номіналу єврооблігацій на $500 млн із погашенням у травні 2024 року прийняли власники євробондів на загальну номінальну суму $150,8 млн, або приблизно 30,2% від непогашеної сукупної суми облігацій. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на повідомлення агрохолдингу на Ірландській фондовій біржі від 9 жовтня. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • МХП до кінця дня 26 жовтня очікує та готовий прийняти пропозиції щодо викупу облігацій за ціною 75% від номіналу.
  • 27 жовтня холдинг планує оголосити остаточні результати оголошеного 25 вересня тендера з викупу облігацій.
  • Облігації, куплені в межах тендерної пропозиції, буде анульовано, нагадали його умови в агрохолдингу.

МХП

МХП – провідний виробник курятини в Україні. Холдинг контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць і вирощування поголівʼя, переробки, збуту, дистрибуції та продажу мʼяса птиці.

МХП посідав восьме місце рейтингу «100 найбільших приватних компаній України» за 2021 рік, який склав Forbes. Власник – Юрій Косюк, загальна кількість працівників – 30 000. Торгові марки МХП – «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський».

МХП за перше півріччя 2023 року отримав чистий прибуток $67 млн порівняно зі збитком $89 млн у першому півріччі 2022-го, а його виручка зросла на 35% – до $1 млрд 555 млн.

Контекст

У пропозиції про викуп МХП зазначив, що до 9 жовтня приймає заявки за ціною 85% від номіналу, а пізніше – за 75% від номіналу. Агрохолдинг також повідомив, що досяг принципової угоди з низкою міжнародних фінансових інститутів та організацій розвитку (МФІ) про укладення кредитних угод на загальну суму до $400 млн, надходження від яких можуть бути використані для викупу. 

Пізніше стало відомо, що одним із таких МФІ на суму $100 млн виступає Європейський банк реконструкції та розвитку.

Оголошення про викуп призвело до зростання котирувань євробондів МХП із купоном 7,75% і погашенням у 2024 році з 67,96% номіналу до 83,37% від номіналу, і близько цього рівня вони котируються й донині, свідчать дані Франкфуртської фондової біржі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні