Категорія
Новини
Дата

Air France та Vueling скасували рейси з Києва до Парижу. МАУ літатиме на більших літаках

1 хв читання

Французька Air France та іспанська Vueling скасували рейси з Києва до Парижу, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на брифінгу. За його словами, ситуація змінюється щогодини, але авіасполучення з ключовими європейськими містами забезпечено.

Ключові факти

  • Рішення про скасування рейсів з Києва до Парижу прийняли компанії Air France та Vueling. Однак МАУ продовжуватиме здійснювати рейси за маршрутом Київ–Париж згідно з розкладом на більшому повітряному судні.
  • Наразі забезпечено авіасполучення України з ключовими європейськими містами, заявляють в Мінінфраструктури.
  • МАУ відкрила продаж квитків та збільшила місткість літаків на додаткових рейсах з Києва до Мюнхена та Женеви. Йдеться про скасовані рейси Lufthansa Group.
  • Lufthansa наразі у процесі передачі можливості перевезення пасажирів за її рейсами до та з України компаніям-членам Star Alliance та іншим партнерам. Мінінфраструктури також веде перемовини з українськими авіакомпаніями щодо оперативного запуску додаткових рейсів на ці маршрути.

Ключова цитата

«Наразі немає обґрунтованих причин для скасування авіарейсів, ситуація в українському повітряному просторі повністю контролюється державою. За найменшого реального ризику буде прийнято швидкі та дієві рішення, оскільки безпека авіації є безумовним пріоритетом», – сказав Олександр Кубраков.

Контекст

Міжнародні компанії, які займаються страхуванням авіаперевезень, заявили, що з 14 лютого припиняють страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій.

Уряд України виділив 16,6 млрд грн з резервного фонду держбюджету для гарантування безпеки польотів у повітряному просторі України. Сума покриває страхові випадки для не менше ніж 23 повітряних суден.

Німецька Lufthansa та її дочірня компанія «Австрійські авіалінії» оголосили про призупинення з 21 по 28 лютого авіасполучення з Україною – йдеться про рейси з Києва та Одеси.

Авіакомпанії SAS, Austrian Airlines та Swiss скасували рейси в Україну через загрози безпеці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні