Категорія
Новини
Дата

Air France та Vueling скасували рейси з Києва до Парижу. МАУ літатиме на більших літаках

Французька Air France та іспанська Vueling скасували рейси з Києва до Парижу, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на брифінгу. За його словами, ситуація змінюється щогодини, але авіасполучення з ключовими європейськими містами забезпечено.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рішення про скасування рейсів з Києва до Парижу прийняли компанії Air France та Vueling. Однак МАУ продовжуватиме здійснювати рейси за маршрутом Київ–Париж згідно з розкладом на більшому повітряному судні.
  • Наразі забезпечено авіасполучення України з ключовими європейськими містами, заявляють в Мінінфраструктури.
  • МАУ відкрила продаж квитків та збільшила місткість літаків на додаткових рейсах з Києва до Мюнхена та Женеви. Йдеться про скасовані рейси Lufthansa Group.
  • Lufthansa наразі у процесі передачі можливості перевезення пасажирів за її рейсами до та з України компаніям-членам Star Alliance та іншим партнерам. Мінінфраструктури також веде перемовини з українськими авіакомпаніями щодо оперативного запуску додаткових рейсів на ці маршрути.

Ключова цитата

«Наразі немає обґрунтованих причин для скасування авіарейсів, ситуація в українському повітряному просторі повністю контролюється державою. За найменшого реального ризику буде прийнято швидкі та дієві рішення, оскільки безпека авіації є безумовним пріоритетом», – сказав Олександр Кубраков.

Контекст

Міжнародні компанії, які займаються страхуванням авіаперевезень, заявили, що з 14 лютого припиняють страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій.

Уряд України виділив 16,6 млрд грн з резервного фонду держбюджету для гарантування безпеки польотів у повітряному просторі України. Сума покриває страхові випадки для не менше ніж 23 повітряних суден.

Німецька Lufthansa та її дочірня компанія «Австрійські авіалінії» оголосили про призупинення з 21 по 28 лютого авіасполучення з Україною – йдеться про рейси з Києва та Одеси.

Авіакомпанії SAS, Austrian Airlines та Swiss скасували рейси в Україну через загрози безпеці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні