Категорія
Новини
Дата

Німеччина та Австрія закликають своїх громадян негайно залишити Україну, а Lufthansa скасовує рейси. До Мюнхена та Женеви літатиме МАУ

Німеччина та Австрія закликають своїх громадян якнайшвидше залишити територію України через загрозу російського вторгнення, сказано у повідомленнях МЗС цих країн. Проте німецька Lufthansa призупиняє авіаперевезення до Києва та Одеси з 21 лютого. На маршрутах її замінить українська МАУ, повідомило Мінінфраструктури.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Уряди Німеччини та Австрії наполегливо закликають своїх громадян якнайшвидше залишити територію України через загрозу російського нападу. У доповненні до поради не їхати до України МЗС Німеччини, зокрема, повідомляє своїх громадян про «наполегливу рекомендацію залишити Україну просто зараз». Уряд Австрії при цьому вважає безпечними Львівську, Івано-Франківську, Закарпатську та Чернівецьку області. З інших регіонів, у тому числі з Києва, громадянам радять негайно евакуюватися, пише ЄП.
  • Водночас німецька Lufthansa та її дочірня компанія «Австрійські авіалінії» оголосили про призупинення з 21 по 28 лютого авіасполучення з Україною – йдеться про рейси з Києва та Одеси.
  • МАУ розпочинає продаж квитків до Мюнхена та Женеви для забезпечення авіасполучення, яке Lufthansa тимчасово не може виконувати. Крім цього МАУ збільшує ємність повітряних суден за даними маршрутами, повідомили в Мінінфраструктури.
  • Окремі рейси з Києва та Одеси будуть здійснюватися ще сьогодні і завтра. Пасажирів скасованих рейсів просять зв’язатися з сервісним центром Lufthansa. Рейси з та до Львова зберігаються у звичному режимі, уточнили в міністерстві.
  • Для забезпечення безперебійного авіасполучення опрацьовуються наступні рішення: Lufthansa передає можливість перевезення пасажирів за її маршрутами першочергово компаніям-членам Star Alliance та іншим партнерам.
  • Мінінфраструктури веде перемовини з українськими авіаперевізниками щодо можливості щонайшвидшого запуску додаткових рейсів на маршрути, які компанія Lufthansa Group не зможе оперувати.
  • Українське небо залишається відкритим, наголосив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Контекст

Бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі третю добу продовжують вести артилерійський вогонь по десятках населених пунктів уздовж лінії зіткнення. 19 лютого загинули двоє українських воїнів.

18 лютого ватажки терористів «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник заявили, що «українська армія готує наступ» на окуповані території Донецької та Луганської областей, і оголосили про початок евакуації населення до Росії. Хоча українська влада одразу спростувала заяву про наступ, Володимир Путін пообіцяв по 10 000 рублів кожному з «біженців».

Російські військові та спецслужби готують терористичні акти на окупованих територіях Донбасу, щоб використати їх як привід для введення в Україну збройних сил під виглядом «миротворців», заявляє головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

19 лютого прокремлівські медіа опублікували нібито «схему української наступальної операції» на ОРДЛО. У росЗМІ зʼявилося відео з так званим «агентом України», який на камеру анонсує можливі теракти на Донбасі. Голова МЗС України Дмитро Кулеба закликає провести міжнародне розслідування повідомлень у росЗМІ, які натякають на нібито обстріли Україною території РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні