Категорія
Новини
Дата

KLM відмовилася від польотів до Києва, SkyUp змусили посадити літак у Кишиневі. Що відомо про скасування рейсів до України

Нідерландська KLM відмовляється від польотів до столиці України. Компанія скасувала рейс до Києва 12 лютого. Припинити польоти також планує німецька Lufthansa, а власник суден української SkyUp заборонив рейсу з Португалії сідати у «Борисполі». Причина – загроза російського вторгнення.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • KLM скасувала рейс до Києва, який було заплановано на суботу, 12 лютого. Зазвичай авіакомпанія здійснює рейси до Києва двічі на день. KLM у своїй роботі завжди ставить безпеку пасажирів та співробітників на перше місце, цитує авіаперевізника De Telegraaf. При цьому, на 13 лютого рейси KLM не скасовані, свідчать дані розкладу аеропорту «Бориспіль».
  • Німецька Lufthansa повідомила, що уважно спостерігає за розвитком ситуації навколо України, зокрема розглядає варіант припинення авіарейсів, але поки що таке рішення не прийнято, пише DW. Схожу заяву зробила і французька авіакомпанії Air France.
  • Лізингодавець української SkyUp – резидент Ірландії – заборонив вліт літака з Мадейри (Португалія) у повітряний простір України. Авіакомпанія посадила літак в аеропорту Кишинева та організувала трансфер пасажирів до Києва.
  • Міністр інфраструктури Олександр Кубраков з 11:00 проводить нараду з українськими авіаперевізниками щодо ситуації із можливим «закриттям повітряного простору України», повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Контекст

Раніше KLM, Lufthansa, а також її дочірні компанії швейцарська Swiss та австрійська Austrian Airlines відмовилися залишати свої лайнери на нічну стоянку в Києві через повідомлення про загрозу військового вторгнення Росії в Україну.

2 лютого МЗС Нідерландів присвоїло Україні «червоний рівень» небезпеки подорожей і рекомендувало громадянам відмовитися від поїздок. Офіційний Берлін також закликав громадян ФРН поїхати з України.

10 лютого президент США Джо Байден закликав американців, які перебувають в Україні, негайно залишити країну через загрозу війни з РФ, після чого аналогічні заяви зробили Австралія, Великобританія, Норвегія, Канада, Латвія, Естонія, Нідерланди, Чорногорія, Японія та Південна Корея.

Росія може розпочати вторгнення в Україну «у будь-який момент», заявила в пʼятницю влада США на основі даних розвідки. Неофіційною датою називають 16 лютого.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні