Категорія
Новини
Дата

Акції Pfizer та BioNTech впали через зниження прогнозу продажів вакцин від COVID

Акції американської фармкомпанії Pfizer та її німецького партнера BioNTech впали в понеділок після того, як виробник препаратів знизив прогноз продажу своєї вакцини та терапії проти COVID минулого тижня, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Pfizer минулої пʼятниці знизив річний прогноз продажу свого противірусного препарату Paxlovid приблизно на $7 млрд, а вакцини, розробленої спільно з BioNTech, приблизно на $2 млрд. Причина – стрімке падіння використання продуктів, повʼязаних з пандемією.
  • Компанія повідомила, що в третьому кварталі цього року їй доведеться покрити безготівкові витрати у розмірі $5,5 млрд через списання запасів на суму $4,6 млрд для Paxlovid і $900 млн від списання вакцини, тоді як BioNTech планує списання до €900 млн ($947 млн).
  • Аналітик Wells Fargo Мохіт Бансал зазначив, що скорочення прогнозу продажів препаратів від COVID виявилося більшим, ніж очікувалося.
  • У BioNTech відмовилися коментувати поточний прогноз компанії на 2023 рік.
  • Ця новина також спричинила падіння акцій конкуруючого виробника вакцин проти COVID Moderna на 4,7%.
  • З початку 2023 року капіталізація Pfizer впала на понад 37% (до $181,3 млрд).

Контекст

За прогнозами Pfizer, її виручка у 2023 році перебуватиме в діапазоні $58-61 млрд проти раніше очікуваних $67-70 млрд. Оцінка скоригованого прибутку в розрахунку на акцію знижена до $1,45-1,65 з прогнозованих до $3,25-3,45.

Експерти, опитані FactSet, в середньому прогнозують скоригований прибуток компанії на рівні $3,29 на акцію при виручці майже $66 млрд.

У травні цього року Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) оголосила, що COVID-19 більше не вважається глобальною надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я. За словами голови ВООЗ Тедроса Гебреїсуса, це означає закінчення етапу надзвичайної ситуації, але не самої пандемії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні