Голова ВООЗ Тедрос Гебреїсус /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ВООЗ оголосила закінчення надзвичайної ситуації через коронавірус

Голова ВООЗ Тедрос Гебреїсус Фото Getty Images

Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) оголосила, що COVID-19 більше не вважається глобальною надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я. Це рішення було прийнято на основі ретельного аналізу даних, повідомив на брифінгу голова ВООЗ Тедрос Гебреїсус.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За його словами, пандемія COVID-19 більше не є «надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоровʼя, що має міжнародне значення». Це означає закінчення етапу надзвичайної ситуації, але не самої пандемії.
  • Гебреїсус зазначив, що настав час для країн переходити від «надзвичайного режиму» до управління COVID-19 поряд з іншими інфекційними захворюваннями.
  • «Я наголошую, що це не миттєве рішення. Це рішення, яке ретельно розглядалося протягом певного часу, було сплановано та прийнято на основі ретельного аналізу даних», – заявив голова ВООЗ.
  • Він закликав уряди країн не розслаблятися і бути пильними, адже коронавірус все ще вбиває людей і може мутувати у більш небезпечні форми. 
  • «Поки ми говоримо, тисячі людей у всьому світі борються за своє життя у відділеннях інтенсивної терапії. А мільйони інших продовжують жити з виснажливими наслідками постковідного стану», – наголосив Гебреїсус.
  • «Минулого тижня COVID-19 забирав життя кожні три хвилини – і це лише ті смерті, про які ми знаємо», – додав він.

Контекст

ВООЗ назвала поширення COVID-19 світовою пандемією у 2020 році. Тоді від коронавірусу помирав кожен 50-й хворий в усіх вікових групах.

Станом на 3 травня ВООЗ отримала повідомлення про 765 222 932 інфікованих коронавірусом з початку пандемії та про 6 921 614 померлих.

В Україні коронавірус вперше діагностували 3 березня 2020 року в Чернівцях. 13 березня був зафіксований перший летальний випадок. За даними МОЗ, на 5 травня в Україні налічувалося 5 529 459 інфікованих, з них померлих – 112 128.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні