Категорія
Новини
Дата

Amazon долучилась до ШІ-перегонів з власним сервісом Bedrock

1 хв читання

Компанія Amazon представила ШІ-сервіс Bedrock, який можна використовувати для генерації текстової інформації, пише CNBC. Таким чином найбільший провайдер хмарних сервісів долучився до конкуренції у галузі ШІ.

Ключові факти

  • Сервіс Bedrock матиме доступ до створеної в Amazon великої мовної моделі Titan, мовних моделей стартапів AI21 та Anthropics, а також до моделі від Stability AI, яка перетворює текст на зображення.
  • Мовна модель Titan може генерувати тексти для листів, записів у блогах й інших цілей. Менші моделі допомагають із пошуком і збором інформації та її персоналізацією.
  • У компанії заявляють, що «по-справжньому стурбовані» якістю роботи ШІ-сервісів і запевняють, що Titan дає вірні та якісні відповіді.
  • Користувачі зможуть персоніфікувати модель «під себе» за допомогою власних даних. Однак надані моделі дані не використовуватимутьсь для її навчання, що дозволить убезпечити особисті дані користувачів.
  • Керівництво Amazon вказує, що робота над моделлю тривала понад 20 років і та вже має понад 100 000 користувачів. Крім того, обмежена версія Titan використовувалась для покращення пошуку на стартовій сторінці Amazon.

Контекст

У середині березня компанія Open AI представила четверту версію своєї мовної моделі ChatGPT. Після цього майже кожні два дні стає відомо про нові аналогічні сервіси: Baidu презентувала аналог ChatGPT – чат-бот Ernie, в Google стало відомо про створення нової ШІ-моделі замість невдалого Bard.

Наприкінці місяця зʼявилось повідомлення про розслідування, започатковані проти OpenAI та чат-боту ChatGPT з боку урядових регуляторів Італії та Канади.

Приводом для розслідування може бути витік, про який OpenAI повідомила наприкінці березня. Компанія змушена тимчасово відключити ChatGPT через помилку в роботі бібліотеки з відкритим вихідним кодом, яка дозволила деяким користувачам бачити повідомлення інших людей, які спілкувалися з чат-ботом. Розслідування інциденту показало, що скомпрометованою могла бути й особиста інформація деяких платних підписників сервісу, зазначили в OpenAI.

Італійська адміністрація вже оприлюднила список вимог, яким має відповідати ChatGPT для роботи в країні.

Напередодні сама компанія OpenAI повідомила про старт програми користувацького пошуку помилок – OpenAI Bug Bounty Program.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні