Категорія
Новини
Дата

Amazon долучилась до ШІ-перегонів з власним сервісом Bedrock

Компанія Amazon представила ШІ-сервіс Bedrock, який можна використовувати для генерації текстової інформації, пише CNBC. Таким чином найбільший провайдер хмарних сервісів долучився до конкуренції у галузі ШІ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Сервіс Bedrock матиме доступ до створеної в Amazon великої мовної моделі Titan, мовних моделей стартапів AI21 та Anthropics, а також до моделі від Stability AI, яка перетворює текст на зображення.
  • Мовна модель Titan може генерувати тексти для листів, записів у блогах й інших цілей. Менші моделі допомагають із пошуком і збором інформації та її персоналізацією.
  • У компанії заявляють, що «по-справжньому стурбовані» якістю роботи ШІ-сервісів і запевняють, що Titan дає вірні та якісні відповіді.
  • Користувачі зможуть персоніфікувати модель «під себе» за допомогою власних даних. Однак надані моделі дані не використовуватимутьсь для її навчання, що дозволить убезпечити особисті дані користувачів.
  • Керівництво Amazon вказує, що робота над моделлю тривала понад 20 років і та вже має понад 100 000 користувачів. Крім того, обмежена версія Titan використовувалась для покращення пошуку на стартовій сторінці Amazon.

Контекст

У середині березня компанія Open AI представила четверту версію своєї мовної моделі ChatGPT. Після цього майже кожні два дні стає відомо про нові аналогічні сервіси: Baidu презентувала аналог ChatGPT – чат-бот Ernie, в Google стало відомо про створення нової ШІ-моделі замість невдалого Bard.

Наприкінці місяця зʼявилось повідомлення про розслідування, започатковані проти OpenAI та чат-боту ChatGPT з боку урядових регуляторів Італії та Канади.

Приводом для розслідування може бути витік, про який OpenAI повідомила наприкінці березня. Компанія змушена тимчасово відключити ChatGPT через помилку в роботі бібліотеки з відкритим вихідним кодом, яка дозволила деяким користувачам бачити повідомлення інших людей, які спілкувалися з чат-ботом. Розслідування інциденту показало, що скомпрометованою могла бути й особиста інформація деяких платних підписників сервісу, зазначили в OpenAI.

Італійська адміністрація вже оприлюднила список вимог, яким має відповідати ChatGPT для роботи в країні.

Напередодні сама компанія OpenAI повідомила про старт програми користувацького пошуку помилок – OpenAI Bug Bounty Program.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні