Категорія
Новини
Дата

OpenAI обіцяє до $20 000 за знайдені помилки в ChatGPT

Компанія OpenAI, що створила чат-бот ChatGPT, запустила програму пошуку помилок у її системі штучного інтелекту, йдеться в повідомленні OpenAI. Користувачі матимуть змогу отримати від $200 до $20 000.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Учасники програми OpenAI Bug Bounty зможуть отримувати винагороду за знайдені помилки. Сума нагороди залежатиме від важливості помилки; мінімальною сумою буде $200, найбільшою анонсованою – $20 000.
  • Компанія запросила дослідників оцінити функціональність ChatGPT, а також взаємодію системи та передачу нею інформації стороннім застосункам і сервісам.
  • Програма не розповсюджується на помилковий чи зловмисний контент, який генерують ШІ-системи компанії OpenAI.

Контекст

Наприкінці березня – на початку квітня італійська Служба захисту конфіденційності звинуватила ШІ-сервіс у незаконному зборі особистих даних, а канадський Комісаріат із захисту приватного життя почав розслідування проти OpenAI та її чатбота ChatGPT.

11 квітня влада США повідомила про початок публічних консультацій щодо потенційних обмежень на використання ШІ. Регулятори бажають пересвідчитися, що «системи ШІ є законними, ефективними, етичними, безпечними та заслуговують довіри».

Обговорювалась тема ШІ і під час ефіру проєкту Forbes «Business Breakfast з Володимиром Федоріним». Зокрема віцепремʼєр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в Україні ChatGPT тестується для надання послуг українцям у «Дії». А В2С-директорка мобільного оператора «Київстар» Тетяна Лукинюк розповіла під час «сніданку», що компанія планує оновити віртуальну помічницю Зоряну за допомоги технологій ChatGPT.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні