Категорія
Новини
Дата

Італійський регулятор назвав вимоги до OpenAI для дозволу на роботу ChatGPT в країні

Італійська служба захисту конфіденційності оприлюднила вимоги, яких має дотримуватися компанія OpenAI, щоб з використання ChatGPT в країні була знята заборона, пише TechCrunch. На впровадження шести оновлень розробники мають час до 30 квітня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 31 березня регулятор звинуватив чат-бот у порушенні Загального регламенту про захист даних (General Data Protection Protocol, GDPR) та заборонив американському сервісу обробляти дані італійців. У відповідь OpenAI слухняно заблокувала доступ до ChatGPT всім, хто перебуває на території Італії.
  • Перша вимога. OpenAI має дотримуватися принципів прозорості та опублікувати всю інформацію про те, як вона використовує та обробляє дані.
  • Друга вимога. Термінове впровадження вікових обмежень і більш надійних інструментів перевірки віку – щоб діти не мали доступу до технології.
  • Третя вимога. OpenAI має прояснити законодавчі засади збору та обробки даних користувачів для навчання ШІ.
  • Четверта вимога. Можливість користувачів управляти інформацією про себе: виправляти недостовірну інформацію, створену про них ChatGPT, або видаляти її.
  • П’ята вимога. Можливість користувачів забороняти моделям штучного інтелекту збирати і використовувати дані про них.
  • Шоста вимога. Провести інформаційну кампанію в Італії задля інформування населення про потенційний збір особистої інформації при використанні чат-бота ChatGPT.
  • Вимоги мають бути виконані до 30 квітня, окрім останньої: кампанію дозволено проводити до 15 травня.

Контекст

31 березня Італія першою у світі заблокувала ChatGPT. Італійська служба захисту конфіденційності звинуватила ШІ-сервіс у незаконному зборі особистих даних.

На початку квітня канадський Комісаріат із захисту приватного життя почав розслідування проти OpenAI та чат-бота ChatGPT.

11 квітня влада США повідомила про початок публічних консультацій щодо потенційних обмежень на використання ШІ. Регулятори бажають пересвідчитися, що «системи ШІ є законними, ефективними, етичними, безпечними та заслуговують довіри».

Обговорювалась тема ШІ і під час ефіру проєкту Forbes «Business Breakfast з Володимиром Федоріним». Зокрема, віцепремʼєр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в Україні ChatGPT тестується для надання послуг українцям у «Дії». А В2С-директорка мобільного оператора «Київстар» Тетяна Лукинюк розповіла під час заходу, що компанія планує оновити віртуальну помічницю Зоряну за допомогою технологій ChatGPT.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні