Категорія
Новини
Дата

Amazon представила нового чат-бота Q для бізнесу

Компанія Amazon запустила нового чат-бота Q, щоб залучити великих корпоративних клієнтів до свого сервісу хмарних обчислень AWS, пише Reuters. Також компанія представила новий захист від небажаного контенту в генеративних програмах під назвою Guardrails for Bedrock.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Новий чат-бот під назвою Q призначений для підвищення продуктивності, допомагаючи працівникам узагальнювати важливі документи та заявки до служби підтримки, а також спілкуватися через комунікаційні програми, такі як Slack.
  • Програмне забезпечення також може автоматично вносити зміни до вихідного коду підприємства, що прискорює розробку, заявили в компанії.
  • Чат-бот Q запропонує бізнесам певні обмеження, зокрема, зберігати конфіденційні дані від співробітників, які не повинні мати доступу до них. Ціни стартують з $20 за користувача на рік.
  • Також генеральний директор AWS Адам Селіпскі на щорічній конференції Amazon із хмарних обчислень у Лас-Вегасі оголосив про новий захист від небажаного контенту в генеративних програмах штучного інтелекту під назвою Guardrails for Bedrock. За його словами, сервіс дає змогу користувачам фільтрувати шкідливий контент.
  • Оскільки генеративний ШІ навчається на загальнодоступному контенті, образливі слова або інший небажаний контент можуть потрапити до результатів підказок користувачів. За словами Amazon, сьогодні Guardrails for Bedrock перебуває в обмеженій попередній версії. 

Контекст

У вересні Amazon оголосила, що інвестує до $4 млрд у розробника рішень у сфері штучного інтелекту Anthropic та отримає міноритарну частку в компанії. Це є відповіддю Amazon на виклики з боку Microsoft і Alphabet (Google), меншим хмарним конкурентам, які цього року випустили на ринок або розробили моделі ШІ.

У листопаді стало відомо, що Amazon інвестує мільйони в навчання великої мовної моделі (LLM) під кодовою назвою Olympus, щоб конкурувати з OpenAI та Alphabet. Очікувалось, що компанія оголосить про нову ШІ-модель вже в грудні.

Згодом компанія оголосила про скорочення кількох сотень робочих місць у своєму підрозділі голосових помічників Alexa, пославшись на зміну бізнес-пріоритетів та більший акцент на генеративний штучний інтелект. За останній рік Amazon скоротила понад 27 000 робочих місць, що є частиною цілої хвилі звільнень у сфері технологій США після того, як галузь найняла велику кількість людей під час пандемії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні