Категорія
Новини
Дата

Amazon збирається звільнити ще 9000 працівників. Раніше компанія скоротила 18 000 співробітників

Компанія Amazon найближчим часом звільнить ще 9000 працівників. Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії з посиланням на заяву голови Amazon Енді Джессі. В січні Amazon анонсував скорочення 18 000 співробітників.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Звільнення торкнуться людей, які працюють у хмарному підрозділі AWS, у командах з управління продуктовим досвідом, рекламному відділі та Twitch. Пізніше у Twitch повідомили, що планується звільнення 400 співробітників.
  • Джессі заявив, що основний принцип, який компанія враховувала під час планування 2023 року, – економія коштів, а також інвестиції у ключові послуги.
  • За словами голови компанії, у згаданих підрозділах теж поки що остаточно не вирішили, кого саме звільнять. Визначитися компанія планує до середини квітня. Після цього співробітникам почнуть повідомляти про скорочення. 
  • Звільненим працівникам обіцяють виплати, медичне страхування та підтримку під час влаштування в нову компанію.

Контекст

Amazon під час пандемії Covid-19 почав масово наймати працівників. До кінця 2021 року глобальна робоча сила компанії зросла до більш ніж 1,6 млн осіб, як порівняти з 798 000 у четвертому кварталі 2019 року.

Зараз Amazon переживає один із найскладніших фінансових періодів в історії компанії. У листопаді почалася найбільша серія звільнень, що колись проводилася компанією, оскільки Amazon пристосувався до послаблення роздрібного попиту у поєднанні з багаторічним масовим наймом. 

Компанія звільнила 18 000 корпоративних співробітників, що є найвищим показником серед усіх технологічних компаній у цій нещодавній хвилі звільнень. Загалом в Amazon станом на вересень минулого року працювало близько 1,5 млн осіб.

Це звільнення додалося до інших скорочень, зроблених у технологічній галузі. З початку року в технологічному секторі було звільнено понад 107 000 співробітників, за даними на Layoffs.

Крім ліквідації поточних вакансій, Amazon також скасував пропозиції про роботу від деяких кандидатів, які їх прийняли, але ще не взялися до роботи. Також компанія нещодавно оголосила про плани зобовʼязати співробітників перебувати в офісі не менше трьох днів на тиждень, відмовившись від політики, яка дозволяла керівникам команд вирішувати, як часто співробітники перебуватимуть в офісі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні