Категорія
Новини
Дата

Amazon скорочує сотні робочих місць у підрозділі хмарних обчислень

Amazon.com Inc. скорочує сотні робочих місць у хмарному підрозділі, що вплине на співробітників відділу продажу та маркетингу, а також на команду, яка розробляє технології для магазинів, пише Bloomberg. Напередодні Amazon оголосила, що відмовиться від своєї безкасової системи в супермаркетах у США.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Представник Amazon Web Services повідомив, що компанія визначила кілька цільових областей, які необхідно оптимізувати, щоб продовжувати концентрувати зусилля на ключових стратегічних сферах. За його словами, Amazon намагатиметься знайти нові посади для скорочених співробітників.
  • Зростання продажів AWS, найбільшого продавця орендованих обчислювальних потужностей та сховищ даних, минулого року сповільнилося до рекордно низького рівня, оскільки корпоративні клієнти скорочують витрати та відкладають проєкти модернізації технологій.
  • Скорочення технологічної команди магазинів Amazon відбулося того ж тижня, коли компанія підтвердила, що прибере систему безкасових покупок Just Walk Out із продуктових магазинів Amazon Fresh у США, замінивши її на автоматизований візок для продуктів. Система Just Walk Out використовує встановлені на стелі камери та датчики на полицях, спираючись на алгоритми, щоб визначити, що покупець взяв із магазину. Плата з клієнтів стягується автоматично при виході.
  • Компанія почала розробку цієї технології понад десять років тому. Вона дебютувала у 2018 році з відкриттям цілодобового магазину у холі штаб-квартири Amazon у Сіетлі. Компанія побудувала десятки магазинів повсякденного попиту під брендом Amazon Go, а потім встановила безкасову систему у магазинах Fresh Stores та магазинах Whole Foods Mark.

Контекст

Останні звільнення відбулися приблизно через рік після того, як AWS провела найбільший в історії раунд скорочення робочих місць у рамках кампанії зі скорочення витрат, внаслідок якої Amazon скоротила 27 000 корпоративних посад після буму найму в епоху пандемії.

Звільнення тривали і після цих масових звільнень, і в останні місяці вони торкнулися команд, які стоять за голосовим помічником Alexa, відділом Prime Video та музики.

Twitch, дочірня компанія компанії, що займається потоковим інтернет-відео, також скоротила робочі місця.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні