Категорія
Новини
Дата

Amazon ввела інноваційну технологію оплати в магазинах Whole Foods. Можна розраховуватися одним порухом долоні

1 хв читання

Компанія Amazon впровадила у своїй мережі супермаркетів Whole Foods у Сіетлі (США) біометричну технологію оплати. Покупці можуть оплачувати товари за допомогою сканування долоні, пише Reuters.

Ключові факти

  • З допомогою системи під назвою Amazon One клієнти можуть звʼязати платіжну карту з відбитком долоні. Таким чином, Amazon пропонує безконтактну альтернативу готівковим і картковим платежам.
  • Спочатку біометричну технологію буде представлено в магазині Whole Foods, неподалік від штаб-квартири Amazon у Сіетлі. Найближчими місяцями кількість магазинів із цією технологією збільшиться до семи.
  • У компанії наголосили, що це не вплине на робочі місця в Whole Foods.
  • Amazon заявила, що сподівається продати технологію сканування долоні іншим компаніям, пише CNBC.

Контекст

Amazon One вперше була представлена у вересні 2020 року. Нині вона використовується приблизно в десяти фізичних магазинів Amazon. Зокрема, у магазинах Go і Books. Amazon One дає можливість покупцям оплачувати товари, поклавши долоню на скануючий пристрій. При першому використанні терміналу покупцям треба прикласти платіжну картку, аби звʼязати її з відбитком долоні. Однак після цього клієнти можуть розплачуватися одним порухом руки.

Втім експерти висловлюють побоювання з приводу ризиків передачі покупцями біометричних даних компаніям. Amazon стверджує, що розроблена система є абсолютно безпечною. Компанія вважає технологію сканування долонь більш конфіденційною, ніж будь-які інші біометричні альтернативи, такі як, наприклад, розпізнавання обличчя.

Довідка

Amazon придбала мережу супермаркетів Whole Foods у 2017 році за понад $13 млрд. Whole Foods спеціалізується на продажу органічних продуктів харчування без штучних консервантів, барвників, підсилювачів смаку, підсолоджувачів і трансжирів. Мережа налічує понад 350 торгових точок у США, Канаді та Великій Британії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні