Категорія
Новини
Дата

Amazon збільшила прибуток більш ніж у три рази. Цьому сприяло зростання продажів хмарних обчислень і реклами

Компанія Amazon збільшила чистий прибуток до $8,1 млрд у першому кварталі 2021 року з $2,5 млрд в аналогічному кварталі 2020-го. Окрім основного сегменту бізнесу Amazon e-commerce, процвітає підрозділ хмарних обчислень.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За перший квартал 2021 року дохід компанії зріс на 44%, до $108 млрд.
  • Дохід та прибуток перевершили очікування аналітиків Refinitiv, пише CNBC. Прибуток склав $15,79 на акцію проти очікуваних $9,54 на акцію. Дохід – $108,52 млрд проти очікуваних $104,47 млрд.
  • Продажі хмарного підрозділу компанії Amazon Web Services за квартал склали $13,5 млрд, що на 32% більше, ніж минулого року.
  • На підрозділ Amazon Web Services у першому кварталі припало майже 47% від загального операційного прибутку компанії у $8,9 млрд.
  • Amazon не розкриває дані про продажі реклами. Але її включено до категорії «Інші», дохід якої виріс на 77%, до $6,9 млрд.
  • Дохід фізичних магазинів, включаючи Whole Foods Market і Amazon Books, продовжував падати. Продажі скоротилися на 16%, до $3,9 млрд.
  • Компанія очікує, що в другому кварталі 2021 року дохід складе від $110 млрд до $116 млрд. Це стане третім поспіль кварталом із доходом понад $100 млрд.

Важливі цифри

Потоковий сервіс компанії Prime Video досяг успіху під час пандемії. Минулого року сервісом користувалися понад 175 млн підписників, а час потокової передачі виріс більш ніж на 70% порівняно з 2019 роком.

Контекст

У третьому кварталі цього року засновник Amazon Джефф Безос піде з посади гендиректора і перейде на позицію виконавчого директора компанії. Його місце займе Енді Джессі, який наразі очолює бізнес хмарних обчислень – Amazon Web Services.

Такий крок, за словами Безоса, дасть час та енергію, щоб зосередитися на інших починаннях. Зокрема, на фонді допомоги малозабезпеченим Day 1 Fund, фонді боротьби з кліматичним змінами Bezos Earth Fund, аерокосмічній компанії Blue Origin та виданні The Washington Post. 57-річний Безос керує Amazon із моменту її створення як книжкового онлайн-магазину в 1994 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні