Категорія
Новини
Дата

«Антонов» та Boeing підписали угоду про співпрацю у сфері безпілотників

1 хв читання

Компанії Boeing та «Антонов» підписали попередню угоду, яка може відкрити шлях для спільної роботи двох авіавиробників над безпілотними системами для підтримки оборонної промисловості України, пише Breaking Defense.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У меморандумі про взаєморозуміння, представленому на авіасалоні в Фарнборо, потенційними галузями співробітництва вказані: навчання, логістична підтримка та технічне обслуговування безпілотників, таких як ScanEagle компанії Boeing.
  • «Ми раді продовжити співпрацю з компанією «Антонов» для підтримки розвитку та економічного зростання України», – заявив генеральний директор оборонного підрозділу Boeing Тед Колберт. За його словами, ця угода демонструє постійні зусилля компанії щодо пошуку нових можливостей для роботи з українською промисловістю.
  • Генеральний директор «Антонов» Євген Гаврилов заявив, що угода може сприяти подальшому розвитку оборонної промисловості України, додавши, що компанія «надзвичайно рада» співпраці з Boeing.
  • «Ця угода відкриває абсолютно новий рівень можливостей для впровадження новітніх і найбільш ефективних рішень – на додаток до можливості майбутніх проектів з Boeing в аерокосмічній та оборонній промисловості», – сказав він.

Контекст

Нова угода є не першим випадком співпраці Boeing та «Антонов». У 2018 році Boeing погодилася постачати «Антонову» деталі для літаків, які більше не можна було закуповувати у Росії, в рамках угоди, яка мала дозволити українському авіавиробнику відновити призупинене виробництво літаків.

У квітні державне підприємство «Антонов» трансформували в акціонерне товариство в межах реформування держсектору вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Зазначалось, що пперетворення «Антонова» надає нові можливості для розвитку, виробництва, впровадження нових технологій і співпраці з іноземними партнерами. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд