Категорія
Новини
Дата

Apple дозволить користувачам у Європі завантажувати сторонні додатки – Bloomberg

Техногігант Apple готується дозволити альтернативні магазини додатків на iPhone та iPad і завантаження сторонніх програм, пише Bloomberg із посиланням на джерела. Це дозволить розробникам обходити обмеження Apple і комісію до 30%, яку вона накладає за платежі користувачів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Американська компанія готується виконати вимоги ЄС, спрямовані на створення рівних умов для сторонніх розробників програмного забезпечення, які набудуть чинності 2024 року, зазначає агентство.
  • Співробітники компанії активно працюють над тим, щоб «відкрити» для сторонніх розробників ключові елементи платформи Apple, розповіли співрозмовники Bloomberg. 
  • За даними джерел, Apple може внести необхідні зміни вже у 2023 році в межах оновлення IOS 17.

Контекст

Закон про цифрові ринки набуде чинності в найближчі місяці, але компанії не зобов’язані дотримуватися всіх правил до 2024 року. 

Закон вимагає від технологічних компаній дозволити користувачам установку сторонніх програм і легше змінювати налаштування за замовчуванням. Правила вимагають, щоб служби обміну повідомленнями працювали синхронно і щоб сторонні розробники мали рівний доступ до основних функцій у додатках і службах.

Ці норми поширюються на технологічні компанії з ринковою оцінкою щонайменше €75 млрд, які обслуговують мінімум 45 млн користувачів щомісяця в ЄС.

У жовтні Apple повідомила, що для дотримання законодавства ЄС змінить зарядний порт в iPhone на USB Type-C

До кінця 2024 року всі мобільні телефони, планшети і фотоапарати, що продаються в ЄС, повинні бути оснащені зарядним портом USB Type-C. З весни 2026 року зобовʼязання поширюватимуться і на ноутбуки. Відповідний закон Європарламент ухвалив 4 жовтня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні