Категорія
Новини
Дата

Apple переведе iPhone на зарядний порт USB Type-C у 2023 році – Bloomberg

Компанія Apple Inc для дотримання законодавства Європейського Союзу змінить зарядний порт у iPhone на USB Type-C, заявив директор із маркетингу Грег Джосвіак. За інформацією Bloomberg, це станеться вже в наступному році.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Джосвіак відмовився уточнити, коли саме iPhone може отримати новий зарядний розʼєм для заміни існуючого – Lightning. 
  • Представник компанії додав, що Apple і ЄС мали розбіжності з приводу зарядних пристроїв протягом 10 років, і нагадав, як європейська влада колись хотіла, щоб Apple впровадила Micro-USB. Джосвіак вважає, що ні Lightning (нинішній порт для зарядки iPhone), ні нинішній розповсюджений USB-C не були б винайдені, якби це сталося.
  • За інформацією Bloomberg, Apple планує перевести iPhone на USB-C у наступному році.
  • Закон набуде чинності 2024 року, і Apple уже перевела свої Mac, багато iPad та аксесуари на USB-C з Lightning та інших розʼємів.

Контекст

До кінця 2024 року всі мобільні телефони, планшети та фотоапарати, що продаються в ЄС, повинні бути оснащені зарядним портом USB Type-C. З весни 2026 року зобовʼязання поширюватимуться на ноутбуки. Відповідний закон Європарламент ухвалив на засіданні 4 жовтня.

Згідно з новими правилами, споживачам більше не знадобиться інший зарядний пристрій щоразу, коли вони купують новий гаджет.

Незалежно від виробника, всі нові мобільні телефони, планшети, цифрові камери, навушники тощо, які заряджаються через дротовий кабель, який працює з потужністю до 100 Вт, мають бути оснащені портом USB Type-C.

Крім полегшення життя споживачам, у ЄС прагнуть зробити продукти більш екологічними та зменшити кількість електронних відходів. Також нові зобов’язання призведуть до більшого повторного використання зарядних пристроїв і допоможуть заощадити до €250 млн на рік, які витрачаються для їх купівлі. За попередніми даними, утилізовані й невикористані зарядки становлять майже 11 000 т електронних відходів на рік.

Американська Apple залишається єдиним великим виробником, який використовує власний порт для зарядки Lightning, тому нове законодавство ЄС щодо USB Type-C в першу чергу націлене на «яблучні» моделі.

Днями стало відомо, що Apple Inc. скорочує виробництво iPhone 14 Plus і збільшує випуск дорожчого iPhone 14 Pro через слабкий попит на модель середнього класу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні