Apple обмежує використання ChatGPT співробітниками через загрозу витоків даних /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Apple обмежує використання ChatGPT співробітниками через загрозу витоків даних

Shutterstock

Виробник iPhone, компанія Apple обмежила використання ChatGPT та інших зовнішніх інструментів штучного інтелекту для деяких співробітників, оскільки розробляє власну аналогічну технологію, пише The Wall Street Journal із посиланням на документи та джерела.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із документом, Apple стурбована тим, що працівники, які використовують такі програми, можуть розголошувати конфіденційні дані. Apple також порадила своїм співробітникам не використовувати GitHub Copilot, що належить Microsoft , який автоматизує написання програмного коду.
  • ChatGPT, створений OpenAI за підтримки Microsoft, є чат-ботом, заснованим на так званій великій мовній моделі, який може відповідати на питання, писати есе і виконувати інші завдання, як людина.
  • Коли люди використовують ці моделі, дані відправляються назад розробнику, щоб забезпечити подальші поліпшення, що створює можливість ненавмисного обміну приватної чи конфіденційної інформацією. 
  • За словами джерел, Apple також працює над власними моделями ШІ.

Контекст

Минулого тижня співзасновник Apple і творець Siri Стів Возняк попередив, що штучний інтелект може використовуватися в поганих цілях та ускладнити виявлення шахрайства й дезінформації, пише The Guardian. Возняк вважає, що контент, створений за допомогою ШІ, має бути помічений, і закликає до регулювання.

Apple відома своїми суворими заходами безпеки для захисту інформації про майбутні продукти та споживчі дані. Низка організацій також почали побоюватися цієї технології, оскільки її співробітники почали використовувати її для всього: від написання електронних листів та маркетингових матеріалів до програмного забезпечення для кодування.

JPMorgan Chase та Verizon вже заборонили використання чат-ботів. Amazon.com закликав своїх інженерів, які хочуть використовувати ChatGPT для допомоги в написанні коду, використовувати власний внутрішній інструмент штучного інтелекту. Samsung Electronics Co. забороняє використання співробітниками популярних інструментів генеративного ШІ, таких як ChatGPT, після виявлення витоку даних, пише Bloomberg.

У четвер,18 травня, OpenAI анонсувала додаток ChatGPT для iPhone та iPad.

Apple була одним з перших учасників ринку споживчих програм штучного інтелекту, коли в 2011 році запустила голосового помічника Siri. Але в наступні роки компанія відстала від Amazon Alexa.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні