Samsung заборонила співробітникам використовувати ШІ-сервіси /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Samsung заборонила співробітникам використовувати ШІ-сервіси

1 хв читання

Shutterstock

Компанія Samsung Electronics Co. забороняє використання співробітниками популярних інструментів генеративного ШІ, таких як ChatGPT, після виявлення витоку даних, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Компанія повідомила співробітників одного зі своїх найбільших підрозділів про нову політику у службовій записці. 
  • Samsung стурбована тим, що дані, які передаються на такі платформи штучного інтелекту, включаючи Google Bard і Bing, зберігаються на зовнішніх серверах, що ускладнює їх вилучення та видалення і вони можуть зрештою бути розкриті іншими користувачами, йдеться в документі.
  • Минулого місяця компанія провела опитування про використання інструментів штучного інтелекту всередині компанії та заявила, що 65% респондентів вважають, що такі сервіси становлять загрозу безпеці. 
  • Згідно з меморандумом, раніше у квітні інженери Samsung випадково злили внутрішній вихідний код, завантаживши його в ChatGPT. 
  • Представник Samsung підтвердив, що минулого тижня було відправлено записку про заборону використання сервісів генеративного ШІ.
  • Нові правила Samsung забороняють використання систем генеративного ШІ на компʼютерах, планшетах і телефонах, що належать компанії, а також у внутрішніх мережах. 
  • Samsung попросила співробітників, які використовують ChatGPT та інші інструменти на особистих пристроях, не надавати будь-якої інформації, повʼязаної з компанією, або особистих даних, які можуть розкрити її інтелектуальну власність. У компанії попередили, що порушення нової політики може призвести до звільнення.
  • «Невиконання цієї вимоги може спричинити порушення або компрометацію інформації про компанію, що призведе до дисциплінарних стягнень аж до звільнення», – йдеться у службовій записці Samsung.

Контекст

Тим часом компанія створює власні внутрішні інструменти штучного інтелекту для перекладу та узагальнення документів, а також для розробки програмного забезпечення. Samsung також працює над тим, як заблокувати завантаження конфіденційної інформації про компанію у зовнішні служби. 

Samsung стала черговою великою компанією, що висловила занепокоєння щодо цієї технології. У лютому, лише через кілька місяців після того, як сервіс чат-ботів OpenAI викликав бурю інтересу до технології, деякі банки Уолл-Стріт, включаючи JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp. та Citigroup Inc. або заборонили, або обмежили його використання.

Італія також заборонила використання ChatGPT з міркувань конфіденційності, хоча останніми днями змінила свою позицію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні