Samsung заборонила співробітникам використовувати ШІ-сервіси /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Samsung заборонила співробітникам використовувати ШІ-сервіси

Shutterstock

Компанія Samsung Electronics Co. забороняє використання співробітниками популярних інструментів генеративного ШІ, таких як ChatGPT, після виявлення витоку даних, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія повідомила співробітників одного зі своїх найбільших підрозділів про нову політику у службовій записці. 
  • Samsung стурбована тим, що дані, які передаються на такі платформи штучного інтелекту, включаючи Google Bard і Bing, зберігаються на зовнішніх серверах, що ускладнює їх вилучення та видалення і вони можуть зрештою бути розкриті іншими користувачами, йдеться в документі.
  • Минулого місяця компанія провела опитування про використання інструментів штучного інтелекту всередині компанії та заявила, що 65% респондентів вважають, що такі сервіси становлять загрозу безпеці. 
  • Згідно з меморандумом, раніше у квітні інженери Samsung випадково злили внутрішній вихідний код, завантаживши його в ChatGPT. 
  • Представник Samsung підтвердив, що минулого тижня було відправлено записку про заборону використання сервісів генеративного ШІ.
  • Нові правила Samsung забороняють використання систем генеративного ШІ на компʼютерах, планшетах і телефонах, що належать компанії, а також у внутрішніх мережах. 
  • Samsung попросила співробітників, які використовують ChatGPT та інші інструменти на особистих пристроях, не надавати будь-якої інформації, повʼязаної з компанією, або особистих даних, які можуть розкрити її інтелектуальну власність. У компанії попередили, що порушення нової політики може призвести до звільнення.
  • «Невиконання цієї вимоги може спричинити порушення або компрометацію інформації про компанію, що призведе до дисциплінарних стягнень аж до звільнення», – йдеться у службовій записці Samsung.

Контекст

Тим часом компанія створює власні внутрішні інструменти штучного інтелекту для перекладу та узагальнення документів, а також для розробки програмного забезпечення. Samsung також працює над тим, як заблокувати завантаження конфіденційної інформації про компанію у зовнішні служби. 

Samsung стала черговою великою компанією, що висловила занепокоєння щодо цієї технології. У лютому, лише через кілька місяців після того, як сервіс чат-ботів OpenAI викликав бурю інтересу до технології, деякі банки Уолл-Стріт, включаючи JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp. та Citigroup Inc. або заборонили, або обмежили його використання.

Італія також заборонила використання ChatGPT з міркувань конфіденційності, хоча останніми днями змінила свою позицію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні