Категорія
Новини
Дата

Apple оголосила про рекордний викуп акцій на $110 млрд

1 хв читання

Компанія Apple оголосила про найбільший зворотний викуп акцій в історії США, пише Reuters. Акції виробника iPhone зросли на 6% після оголошення квартальних результатів, які перевершили очікування ринку.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія повідомила про виручку $90,75 млрд за перші три місяці 2024 року, що на 4% нижче, ніж роком раніше, але трохи перевищує консенсус-прогноз $90,3 млрд. 
  • Найбільшим джерелом доходу компанії залишається iPhone, частку якого припадає близько половини продажів. Продажі iPhone впали на 10% у річному вираженні й склали $46 млрд порівняно з $51,3 млрд попереднього року, а продажі в Китаї впали до $16,3 млрд за квартал, для порівняння рік тому – $17,8 млрд.
  • Але інвестори побоювалися, що цей квартал міг виявитися гіршим, і акції Apple виросли на 6% після публікації звіту про прибутки та збитки.
  • Зліт акцій Apple після звіту підняв її фондову ринкову вартість на понад $160 млрд.
  • Apple збільшила грошові дивіденди на 4% і анонсувала додаткову програму викупу акцій на суму $110 млрд. Зворотний викуп є найбільшим в історії компанії.
  • Оскільки Apple прагне впровадити штучний інтелект у свої продукти, масштабна програма зворотного викупу акцій Apple може заспокоїти інвесторів, які постраждали від зниження цін на акції.
  • Акції Apple впали на 10% цього року через слабкий попит на iPhone і жорстку конкуренцію в Китаї.

Контекст

У першому кварталі глобальні постачання смартфонів зросли на 7,8% у річному обчисленні, до 289,4 млн одиниць, свідчать дані International Data Corporation (IDC). 

Водночас за цей період Apple продала 50,1 млн iPhone, що на 9,6% менше, ніж у аналогічний період минулого року, це найрізкіше падіння для компанії з часів Covid.

Хоча Apple вдалося зайняти перше місце наприкінці 2023 року, Samsung зміг підтвердити себе як провідний постачальник смартфонів у першому кварталі, продавши понад 60 млн смартфонів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні