Категорія
Новини
Дата

Apple розглядає можливість виробництва ґаджетів у Індонезії замість Китаю

Apple Inc. розглядає можливість виробництва деяких своїх ґаджетів у Індонезії, оскільки виробник iPhone вивчає виробничі бази за межами Китаю, пише Reuters. Головний виконавчий директор компанії Тім Кук зустрівся з президентом Індонезії Джоко Відодо.

Ключові факти 

  • Генеральний директор Apple прибув до Джакарти після відвідин Вʼєтнаму. Кук після переговорів із Відодо заявив, що Apple розгляне можливість будівництва виробничого підприємства в Індонезії.
  • «Ми говорили про бажання президента бачити виробництво в країні, і ми це розглянемо», – заявив Кук журналістам після зустрічі.
  • Apple не має виробничих потужностей в Індонезії, але з 2018 року вона створює академії розробників додатків, загальна вартість яких становить 1,6 трлн рупій ($99 млн).
  • Міністр промисловості Індонезії Агус Гуміван Картасасміта, який також був присутній на зустрічі, заявив, що якщо Apple вирішить побудувати виробниче підприємство в Індонезії, у неї будуть можливості виробляти продукцію на експорт.
  • «Ми обговоримо, як підприємство Apple в Індонезії може стати глобальним ланцюжком поставок», – сказав він, додавши, що навіть якщо Apple не побудує завод, вона може співпрацювати з індонезійськими компаніями для отримання компонентів.

Контекст

Apple розмістила більшу частину свого основного виробництва iPad, AirPods та Apple Watch у Вʼєтнамі; постачальники MacBook також інвестують у країну.

Індонезія має величезне, технічно підковане населення, що робить цю країну Південно-Східної Азії ключовим цільовим ринком інвестицій, повʼязаних із технологіями.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні