Категорія
Новини
Дата

Apple підвищує ціни в App Store у низці країн з жовтня

Компанія Apple Inc вирішила збільшити ціни на додатки та покупки всередині додатків у App Store одразу у кількох країнах з наступного місяця. Подорожчання стосуватиметься користувечів з Японії, Малайзії та всіх країн, що використовують єдину європейську валюту – євро, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нові ціни, за винятком підписок, що автоматично оновлюються, набудуть чинності вже 5 жовтня, йдеться в повідомленні Apple.
  • Ці зміни також будуть відображати нові правила для Apple у Вʼєтнамі зі збору та сплати податку на додану вартість (ПДВ) та податку на прибуток за ставками 5% відповідно, додала компанія.

Контекст

Нещодавно Apple Inc. скоротила близько 100 своїх контрактних рекрутерів. Компанія намагається сповільнити найм нових працівників та зменшити витрати.

У 2015 році компанія звільнила деяких підрядників під час роботи в кампусі Apple Park, а в 2019-му – велику групу працівників за контрактом у Ірландії. На той час Apple покладалася на кілька сотень підрядників, які прослуховували записи розмов Siri, щоб допомогти покращити продукт. Компанія звільнила працівників у рамках скорочення масштабів програми у відповідь на побоювання щодо конфіденційності. 

Рішення про звільнення співробітників є незвичайним для технологічного гіганта, де працює понад 150 000 осіб. 

У серпні стало відомо, що Аpple Inc веде переговори про перше виробництво Apple Watch та MacBook у Вʼєтнамі. Американський технологічний гігант прагне диверсифікувати виробництво за межами Китаю. Apple переносить деякі галузі виробництва iPhone із Китаю на інші ринки, зокрема до Індії, де вона почала виробництво iPhone 13 на початку цього року, а також планує збирати планшети iPad.

У вересня компанія презентувала новий iPhone 14. Продукт забезпечує більш як половину продажів компанії. Apple оновлює свій флагманський продукт у непростий для галузі час. Продажі смартфонів почали знижуватися, оскільки споживачі стикаються з інфляцією та нестійкою економікою. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні