Категорія
Новини
Дата

Apple розробляє новий продукт – настільного робота із дисплеєм. Bloomberg дізнався подробиці проєкту

2 хв читання

Компанія Apple Inc. приступила до розробки дорогого настільного домашнього пристрою, що поєднує в собі дисплей, схожий на iPad, і роботизовану кінцівку, пише Bloomberg. Пристрій має стати альтернативою товарам для дому від Amazon та Meta.

Розвиток робототехніки – один із небагатьох напрямків, який Apple використовує для створення нових джерел доходу.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія має команду з кількох сотень людей, які працюють над пристроєм, який використовує тонку роботизовану руку для переміщення великого екрану, кажуть джерела. 
  • Продукт, який має функцію нахилу дисплея вгору та вниз та обертання на 360 градусів, має стати заміною для домашніх продуктів, таких як Echo Show 10 від Amazon.com Inc. та знятий з виробництва Portal від Meta Platforms Inc.
  • Пристрій розглядається як центр управління розумним будинком, пристрій для відеоконференцій та дистанційно керований інструмент домашньої безпеки, повідомили джерела. Проєкт під кодовою назвою J595 був схвалений виконавчою командою Apple у 2022 році, але останні місяці почав офіційно набирати обертів, сказали вони.
  • Команда промислового дизайну Apple вже багато років вивчає концепції настільних роботів, але всередині компанії, включаючи відділ розробки програмного забезпечення та маркетингові команди, не було єдиної думки про те, чи варто рухатися далі. Apple тепер вирішила віддати пріоритет розробці пристрою та планує дебютувати вже у 2026 чи 2027 році. Компанія розраховує зменшити ціну приблизно до $1000.
  • На знак підтримки Apple передала проєкт у відповідальність Кевіну Лінчу, досвідченому керівнику. Він займає посаду віце-президента з технологій і займався безпілотним автомобілем, а донедавна — опікувався розумним годинником та інженерним програмним забезпеченням Apple для охорони здоровʼя. Лінч підпорядковується Джону Джаннандреа, голові відділу штучного інтелекту Apple.
  • Ідея полягає в тому, щоб настільний продукт в першу чергу керувався за допомогою цифрового помічника Siri та майбутніх функцій Apple Intelligence. Пристрій міг би реагувати на команди, такі як «подивися на мене», змінюючи положення екрана, щоб сфокусуватися на людині, яка вимовляє слова, наприклад, під час відеодзвінка. Він також міг би розуміти різні голоси та відповідним чином налаштовувати фокус. Поточні моделі, що знаходяться на стадії тестування, працюють під керуванням версії операційної системи iPad.
  • Наразі у компанї є сумніви, чи сподобається пристрій споживачам і чи дійсно компанії потрібен ще один планшетоподібний продукт.

Контест

Перехід на робототехніку є частиною ширших зусиль щодо збільшення продажів та отримання вигоди з Apple Intelligence, набору технологій штучного інтелекту, який зʼявиться на iPhone, iPad та Mac цього року. Компанія також шукає нові можливості для зростання після припинення зусиль з розробки безпілотного автомобіля на початку цього року.

Apple, як і раніше, отримує приблизно половину свого доходу від iPhone, який в останні квартали продавався мляво. Компанія планує випустити нові моделі у вересні з найкращими камерами, процесорами та дисплеями. Але очікується, що це призведе лише до скромного зростання.

Компанія також працює над окулярами доповненої реальності, а також вивчає менш амбітні продукти, такі як розумні окуляри, які будуть схожі на окуляри Ray-Ban від Meta. Крім того, Apple планує створити версію своїх навушників AirPods, які будуть оснащені камерами, що дозволить їм краще відчувати світ. І компанія працює над гігантським складним iPad — що, за словами людей, обізнаних з цим проектом, може зʼявитися не раніше 2027 чи 2028 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд