Категорія
Новини
Дата

Apple відкладає впровадження ШІ-функцій у новій операційній системі – Bloomberg

2 хв читання

Нові функції штучного інтелекту від Apple зʼявляться місяць пізніше, ніж очікувалося, і не будуть присутні у початковому релізі майбутніх оновлень програмного забезпечення iPhone та iPad, пише Bloomberg. Очікується, що це дасть компанії більше часу для виправлення помилок.

Технічний гігант відстає від таких конкурентів, як Microsoft і власник Google Alphabet в галузі штучного інтелекту, і через це його акції цього року відставали від конкурентів. Тож, компанія робить ставку на Apple Intelligence.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Виробник iPhone планує почати розгортання Apple Intelligence для клієнтів у рамках оновлень програмного забезпечення, які вийдуть до жовтня. Це означає, що функції ШІ зʼявляться за кілька тижнів після перших релізів iOS 18 та iPadOS 18, запланованих на вересень.
  • Компанія планує вперше зробити Apple Intelligence доступним розробникам програмного забезпечення для раннього тестування вже цього тижня через бета-версії iOS 18.1 та iPadOS 18.1, додали джерела.
  • План випуску Apple Intelligence передбачає можливість того, що перші моделі iPhone 16, надіслані споживачам цього року, будуть позбавлені нових функцій ШІ і вимагатимуть оновлення програмного забезпечення за кілька тижнів. 
  • Стратегія нетипова для Apple, оскільки компанія зазвичай не випускає попередніх версій наступних оновлень до того моменту, коли початкова версія нового покоління ПЗ буде випущена публічно.
  • Щоб забезпечити плавний запуск ШІ, на який робиться велика ставка, Apple потрібна підтримка розробників, щоб допомогти усунути проблеми та протестувати функції у ширшому масштабі. Побоювання щодо стабільності функцій Apple Intelligence, зокрема, призвели до того, що компанія розділила функції із початкового запуску iOS 18 та iPadOS 18.
  • Компанія планує розгорнути повний набір функцій Apple Intelligence за допомогою кількох оновлень iOS 18 наприкінці 2024 року та у першій половині 2025 року. Компанія вважає, що нові функції можуть допомогти продати нові iPhone цього року. Крім iPhone та iPad, Apple Intelligence вийде на компʼютери Mac із власними чипами Apple у складі macOS Sequoia. 

Контекст

Apple анонсувала нові функції та операційні системи у червні на своїй Всесвітній конференції розробників, заявивши, що Apple Intelligence дебютує як частина iOS 18 та iPadOS 18. Нові терміни означають, що можливості ШІ не будуть широко запущені до наступного оновлення нової операційної системи.

Технологічний гігант запустив четверту бета-версію iOS 18.0 для розробників минулого тижня та має намір завершити розробку до кінця липня. 

Коли Apple представляє нові iPhone у вересні кожного року, компанія включає в них нове програмне забезпечення. Це потребує завершення роботи над операційною системою на кілька тижнів раніше, щоб був час встановити програмне забезпечення на пристроях перед їх відправкою із заводу.

Apple Intelligence включає низку функцій, включаючи пріоритетність ключових повідомлень, зведення веб-сторінок і голосових нотаток, інструменти для покращення письма, оновлення Siri та інтеграцію OpenAI ChatGPT.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд